29 Nisan 2019 tarihinde aramızdan ayrılan Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı ve sunucu Dilber Ay'ın hayatı beyazperdeye uyarlanıyor. Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı ve sunucu Dilber Ay'ın hayatı beyazperdeye uyarlanıyor. Filmin senaryosunu Kamuran Süner kaleme alacak.

Dilan Mücevherat’ın 6 ayda ödediği verginin sadece 15.000 TL olduğu ortaya çıktı! Dilan Mücevherat’ın 6 ayda ödediği verginin sadece 15.000 TL olduğu ortaya çıktı!

Yapımcılığını Oğuz Sözen, Özgür Tari ve Turgay Keskin'in yapacağı filmin yönetmeni ve oyuncularının kimler olacağı gelecek ay netleşecek.

DİLBER AY KİMDİR?

1 Ocak 1956'da Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde Yörük ve Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Dilber Ay, Kahramanmaraş ilinde ilkokul 3. sınıfa kadar okudu.

Ailesi ile birlikte Kahramanmaraş'tan önce Ankara'ya, oradan da Bolu-Düzce taraflarına göç eden Ay, Düzce'de okula devam edemeyip 13 yaşındayken kendisinden yaşça büyük bir adamla evlendirildi.

Düzce'ye güzel ses aramak için gelen radyocular tarafında keşfedilen Ay, güzel ses yarışmasında birinci oldu. Radyoda tanındıktan sonra 24 albümü olan sanatçı, iki çocuk annesi olduktan bir müddet sonra evlendiği kişiden ayrıldı.

Almanya'da iki kere hapis yatan ve Flash TV'nin "Kadere Mahkûmlar" adlı programın sunuculuğunu yapan Ay, ayak tırnağını keserken iltihap kaparak Ankara'daki bir hastanede 29 Nisan 2019'da 63 yaşında vefat etti.

Editör: TE Bilişim