Ünlü sanatçı Haluk Levent, Kocaeli'nde meydana gelen ve tüm Türkiye'yi sarsan "Pantolon intiharı" sonrası attığı "Valiliğe başvursaydı sorun çözülebilirdi" tweetine gelen tepkiler sonrası, kurucusu olduğu Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) başkanlığından istifa etti. Levent, platformda üye olarak faaliyetlerine devam edeceğini belirtti ve "Yaptığım siyasilere örnek olsun" diye konuştu.

"YAPTIĞIM SİYASETÇİLERE ÖRNEK OLSUN"

Haluk Levent, kurucusu olduğu ve birçok sosyal yardım faaliyetine imza attıkları AHBAP'taki başkanlık görevine ilişkin sosyal medya sayfası üzerinden paylaşımlarda bulundu. AHBAP başkanlığını bıraktığını duyuran Levent, üye olarak platformdaki faaliyetlerini sürdüreceğini belirtti. Levent, platformda üye olarak faaliyetlerine devam edeceğini belirtti ve "Yaptığım siyasetçilere örnek olsun" diye konuştu.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, bir süredir işsiz olduğu belirtilen İsmail D.'in (45) girdiği bunalım sonucu, kendisini banyoda iple asarak yaşamına son verdi. İsmail D.'nin çocuğuna okul kıyafeti alamadığı için yaşamına son verdiği iddia edildi. Kocaeli Valiliği, Körfez ilçesindeki intihar olayının gerekçesinin 'kıyafet alamama' değil, 'psikolojik nedenler' olduğunun belirlendiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Haluk Levent, intihar eden babanın 2 çocuğu için AHBAB olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek, "Bazı şeyleri yazmak zorundayım. Yoksa bu tarafıma fırsatçılık olur... Evet Kocaeli'de intihar eden içimizi acıtan baba için üzgünüz hem de çok. AHBAP olarak ne gerekiyorsa yapacağız.. Çocuklarına burs vereceğiz.. Ama devleti küçümsememek lazım. Emin olun o baba valiliğe kaymakamlığa başvursa idi bu sorunu çözülebilirdi.. Evet ben her dönem hükumetlere karşı bir muhalif olabilirim ama gördüğüm şeyleri yazmak durumundayım. Valiliklerin Kaymakamlıkların yardımlarını küçümsemeyin. Yani 'hiçbir şey yapmıyor" değiller.' dedi.