Cübbeli Ahmet'in Menzil Şeyhi Dıyaüddin'in protez kolunu öpmesine Ahmet Hakan'dan ''Cübbeli Ahmet protezperestlik yaparak gayri İslami bir tutum sergiledi.'' diye yorum gelmişti. Cübbeli ise Hakan'a ''Öptüklerinden Nişantaşı'na kadar tapınaklar dizilirdi.'' diye cevap verdi. Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde ''Protezperest bir adamdan ne beklenir ki?'' diyerek Cübbeli Ahmet'e cevap verdi.

PROTEZ KOL TARTIŞMASI BÜYÜYOR

Gazeteci Ahmet Hakan ile Cübbeli Ahmet Hoca arasındaki protez kol tartışması büyüyor.Cübbeli Ahmet'in 1. Dünya Savaşı esnasında kolunu kaybeden Menzil şeyhi Dıyaüddin'in protez kolunu öpmesine tepki gösterenler arasına Ahmet Hakan'da girmişti. Hakan,''Bu fotoğrafın anlattığı kıssadan benim çıkardığım hisse şudur: Cübbeli Ahmet... Protezperestlik yaparak gayri İslami bir tutum sergiledi.'' demişti.

CÜBBELİ'DEN CEVAP

Cübbeli ise ''Öptüklerinden Nişantaşı'na kadar tapınaklar dizilirdi.'' diyerek Hakan'a cevap verdi. Ahmet Hakan, ''Seni gibi protezperest seni!'' başlığıyla Cübbeli'ye cevap verdi.

''PROTEZPERST BİR ADAMDAN NE BEKLENİR Kİ?''

Ahmet Hakan, Cübbeli'nin üç şey yaptığını söyledi ve sıraladı:

  1. Din adına yaptığı hatalı bir davranışı, bu hataya işaret eden şahsın günahlarıyla temize çıkarmaya çalışıyor.
  2. Gıybet ediyor, suizanda bulunuyor, töhmet altında bırakıyor... Dinin yasakladığı her şeyi yapıyor yani.
  3. Kendisini kurtarmak adına başkalarının günahlarını topluma yayarak hem ehli Kuran'a, hem de ehlisünnete aykırı davranıyor.

Şaşırmadığını dile getiren Hakan, ''Protezperest bir adamdan ne beklenir ki?'' diyerek yazısını noktaladı.