Sosyal medyada ve özellikle Kahramanmaraş platformu tarafından çok ciddi eleştiriler alan konser için Kahramanmaraş’ta ki tüm STK’lar tarafından girişimler başlatıldı.

TİLKİ(LİK )SÖKMEDİ

Tüm STK’lar adına Kahramanmaraş platformu yönetim kurulu ve dönem sözcüsü AV.Yusuf Bülbül tarafından Rektör Prof.Dr.Niyazi Can’a konuyla ilgili Kahramanmaraş’ta ki sivil toplum kuruluşlarının tepkileri iletildi.

Rektör Niyazi Can konuyu yetkililerle ivedi olarak görüşeceklerini ve konserin iptal edilmesi için gereken girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

ALLAH İÇİN İHTAR!

Konuyla alakalı görüşlerini dile getiren Ülfet Vakfı Kurucu Başkanı Abdullah Tayland şunları söyledi.
“Ne için yapılırsa yapılsın Kahramanmaraş’ın irfanı ve manevi ruhuna, geleneksel yapısına aykırı yapılan her türlü etkinlik bu şehrin tarihi dokusuna ve asil halkına hakarettir.”
Buna göz yuman başta siyasiler olmak üzere, tüm yetki sahipleri sorumluluk altındadırlar.

Kahramanmaraş’ın mümtaz halkı, Hizar ( çarşaf ) ve Peçeye uzanan Fransızın kirli elini boynuna dolamış, Sütçü İmamın torunlarıdır.
Bu bayrak bu kalede sallandıkça CUMA namazı kılınmaz fetvasını veren Rıdvan Hocanın torunlarıdır İrfan Piri Ali Sezai efendi ve büyük komutan Arslan beyin torunlarıdır.
Kurtuluş meşalesini ilk yakan bu halk, milli ve manevi değerlerinin ayakaltı olmasını hak etmiyor.
Bu gün çeşitli etkinlikler adı altında festivaller, karnavallar, defile ve konserler yapılmaktadır. Buda malesef, kamu kuruluşları ve eğitim kurumları tarafından organize edilmektedir.
Bu artık yapılmamalıdır, baştan sona tamamen ahlaksızlığın sergilendiği bu etkinlikler, aynı zamanda İSRAF'tır ve HARAMDIR.
Bunu yapanlara göz yumanlar, Hak katında mesuldürler ve hafizanallah Allah'ın lanetinden kurtulmayacaklardır dedi.

SON DAKİKA

26.09.2019 tarihinde Doğa Koleji sponsorluğu ve organizasyonu ile Üniversitemiz stadyumunda gerçekleştirilmesi düşünülen konser iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur / KSÜ Rektörlüğü

Haber Selahattin SEVMEZ