Türkiye’deki özel tiyatrolar için 21.yüzyılda dünya standartlarında tiyatro yapabilme alanını tesis etmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Tiyatro Kooperatifi, ikinci yaşını kutluyor. Mayıs 2018’de 13 özel tiyatronun girişimiyle çalışmalarına başlayan ve 26 Haziran 2019 tarihinde 32 kurucu ortağıyla resmi kuruluşunu gerçekleştiren kooperatif, yola 64 özel tiyatronun dahil olduğu büyük ve güçlü bir yapı olarak devam ediyor.

Resmi kuruluşunun ardından kısa vadede ortakları için ekonomik fayda yaratacak projeler geliştirmeyi, uzun vadede ise mevzuat değişikliğini hedefleyen Tiyatro Kooperatifi, Mart 2020’de tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını sebebiyle stratejik planlarını güncelledi. Kooperatif, özel tiyatrolar için son derece zorlu geçen bu dönemde özel tiyatroların ekonomik, sosyal ve hukuki olarak güçlenmelerini sağlamak için çalışmalara odaklandı.

Tiyatro Kooperatifi’nin tüm çalışmalarını kapsayan 1. Dönem Faaliyet Raporu’nda Kasım 2019 – Mart 2020 dönemini anlatan bölüm; yerel yönetimler ve paydaşlarla ilişkiler, kooperatif tarafından düzenlenen ve kooperatifin katıldığı etkinlikler ile fon başvuruları hakkında bilgi veriyor. Raporun pandemi dönemini kapsayan Mart 2020 –Nisan 2021 bölümünde ise; kamu kurum ve kuruluşları ile görüşmeler, acil çözüm çağrısı, kurumsal haberler, kooperatifin çalışma grupları ve projeleri, yerel yönetimlerle ilişkiler, kültür sanat alanıyla ilişkiler, ortaklara yapılan bilgilendirmeler, uluslararası ilişkiler ve Tiyatro Kooperatifi’nin katıldığı etkinlikler ve yayınlar yer alıyor.