Eğitim-öğretim alanındaki yenilikleri ile yükseköğretimde fark yaratmayı başaran Beykoz Üniversitesi, aynı zamanda alanında uzman dünyaca ünlü isimleri de ağırlamaya devam ediyor. İranlı şair, yazar ve Pensilvanya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fatemeh Shams, 19 Aralık saat 14.00’te Beykoz Üniversitesi Rektörlük Yerleşkesi Konferans Salonu’nda akademisyenler ve öğrencilerle bir araya gelecek.

‘Bulanıklaşan Sınırlar: Modern İran ve Afganistan Şiirinde Muğlak Alanlar’ adlı konferansta İran ve Afganistan şiirinin derinliklerine, bilinmeyenlere doğru bir yolculuğa çıkaracak olan Shams, merak edilenler hakkındaki soruları da cevaplandıracak.     

Ödüllü şair

2009 yılında hükümet karşıtı protestolarda bulunarak ülkesinden sınır dışı edilen Shams, bir süre İngiltere’de yaşadıktan sonra ABD’ye yerleşmişti. Özellikle devletlerin etkisi altındaki edebiyattaki üretim ve sansür konularında araştırma ve konuşmalar yapan Shams, İran edebiyatı, yakın doğu dilleri ve edebiyatı alanlarında çalışıyor. Pensilvanya Üniversitesi’ne katılmadan önce Oxford Üniversitesi’nden doktora derecesini alan ünlü akademisyen, çeşitli akademik kurumlarda Fars Dili ve Edebiyatı üzerine dersler verdi. Ayrıca Shams, yayınlanmış 3 koleksiyona sahip ödüllü bir şairdir.  

Editör: TE Bilişim