Alpedo Kervan Lezzetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, Kocabaş konağını 29 yıllığına kiraladı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Kahramanmaraş'ta çok büyük yatırımlar ile tanınan Kervancıoğlu, Kervan Saray Mutfağında şehrimize özgü yöresel yemekleri Dünyaya tanıtacak.

Şehrimize gelen turistlerin uğrak noktalarından birisi olan, Kervan Saray Mutfağında, Maraş'a özel ürünlerde satılacak. ( Tarhana, Pul Biber, Kuruluklar gibi ) ürünler için özel bir köşe hazırlanacak.

Eşref Ziya, Seslendirdiği Ezgilerle Müzik Ziyafeti Yaşattı Eşref Ziya, Seslendirdiği Ezgilerle Müzik Ziyafeti Yaşattı

Kervancıoğlu, kısa bir tadilat ve bakım-onarım ardından konağın tam kapasite ile hizmet vereceğini, bu kente ait el emeği göz nuru ne varsa burada yer alacağını, bu konağa gelen insanların kendini, geçmişini ve tarihini bulabileceğinin de altını çizdi.

Kocabaş Konağında Kervan Saray Mutfağı hünerleri sergilenecek!

Kahramanmaraş’ta mimarileriyle dikkatleri üzerlerine çekmesinin yanı sıra adeta tarih kokan ve insanların huzurla buluştuğu mekanlardan biri olan Kocabaş Konağında Kervan Saray Mutfağı hünerleri sergilenecek.

Kahramanmaraş’ta bulunan çok sayıda tarihî konaklardan bir olan ve 100 yılı aşkın geçmişi bulunan Kocabaş Konağı, 2010 yılında restore edilerek Maraş Kültür Evi olarak turizme kazandırılırken Maraş Yöresel lezzetlerin sunulduğu damak tadına hitap eden Maraş mutfak kültürünün ve damak lezzetinin adı Kervan Saray Mutfağı olacak.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

DEVİR TESLİM YAPILDI

Kocabaş Konağının işletme hakkı artık kervan Pastaneleri himayelerine geçti. Aynı zamanda da MÜSİAD Başkanı olan Kervan Pastaneleri yönetim kurulu başkanı Sami Kervancıoğlu, önceki işletmeci Kadriye Mezir ile geçtiğimiz gün Büyükşehir Belediyesinde devir teslim işlemi ardından bugünden itibaren konağın işletme hakkının kendilerine geçtiği ifade edildi.

BURAM, BURAM TARİH KOKACAK!

Kervan Pastanelerine geçmesi ile Maraş mutfak kültürünün ve damak lezzetinin adı Kervan Saray Mutfağı olacak. Tamamen yöresel yemekler, yöresel ürünler, yöresel kıyafetlerle yerli ve yabancı turistlerin emrinde olacak. Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, kısa bir tadilat ve bakım-onarım ardından konağın tam kapasite ile hizmet vereceğini, bu kente ait el emeği göz nuru ne varsa burada yer alacağını, bu konağa gelen insanların kendini, geçmişini ve tarihini bulabileceğini ifade ediyor.

Editör: TE Bilişim