Efsus Yayınları tarafından piyasaya sürülen Adrese Teslim (Şiirler) adlı kitap, şairin, şiir kulvarındaki 2. kitabı  karma şiirlerden oluşuyor..

Ayrıca Edebiyat Seçkisi (Denemeler), Muzur İkili (Hikayeler), Şafak Taarruzu (Şiirler), Üç Değirmen Ötesi (Öykü) kitabından sonra, Addrese Teslim 5. kitabı olacak. Toplam 116 eserin yer aldığı Adrese Teslim şiir kitabı, genellikle hiciv (taşlama) ağırlıklı dörtlüklerden oluşuyor. Özellikle ülke gerçekleri ironik bir dille mısralara aktarılmış olup, yer yer tebessüm ettirirken, bazen de okuyanları hüzün sarmalına taşımaktadır.

Ahmet Süreyya Durna’nın, şiir dalında birçok ödülleri ve bestelenmiş eserleri var.

Ahmet Süreyya Durna Kimdir?

1954 Doğumlu olan gazeteci-şair Ahmet Süreyya Durna; Kahramanmaraşın Afşin ilçesine bağlı Nadır köyünde dünyaya geldi. İlkokul, orta, lise ve imam hatip lisesinden sonra yükseköğrenimini tamamladı.

İki dönem, bir siyasi partinin İskenderun ilçe başkanlığını yaptı. Uzun süre Akdeniz Bölgesi Basın Ajansı olarak çalıştı. Bazı gazetelerde belgesel araştırmalarının yanında, kültürel makaleleri yayınlandı. İç ve dış gezileriyle ilgili yazılar kaleme aldı, röportajlar aktardı. Daha sonra belirli aralıklarla köşe yazarlığı icra etti. Ayrıca Anadolunun muhtelif yerlerinde çıkan mahalli gazetelerde de söz konusu hizmetini sürdürdü.

Mizah, Milli Mücadele, İttihat, Somuncu Baba, Kültür-Sanat, Bengisu, Edebiyat Ufku, Mefkûre gibi birçok Edebiyat dergilerinde şiirleri neşredildi ve bazı eserleri bestelendi. Aynı zamanda, bu dalda birçok ödüller aldı. Afşin Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevinde de bulunan Ahmet Süreyya Durna, makalelerini bir müddet müstear isimle yazdı.

Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde ayak bastığı yerlerin tümünü istisnasız dolaşan Gazeteci-Şair, İskenderun Demir Çelik Fabrikalarından emeklidir ve iyi bir gezgindir.

Taekwon-do milli hakemliği de yapan Ahmet Süreyya Durna, sporla iç içe yaşamaktadır. Sosyal faaliyetlerinin dışında, Hat sanatı ve Osmanlı arşivi üzerinde çalışmaları mevcuttur. Şu anda ise, birçok internet medya da köşe yazmaktadır.

Eserleri:

Muzur İkili (Hikâyeler)

Denemeler (Edebiyat Seçkisi)

Şafak Taarruzu (Şiirler)

Üç Değirmen Ötesi (Öykü)

Adrese Teslim (Şiirler)

Yalaka Üretim Merkezi (Eleştiri) kitabı basım aşamasındadır.

Editör: TE Bilişim