ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - Adana'da bu yıl 6'ncısı düzenlenecek, "Nisan'da Adana'da" temasıyla hazırlanan Portakal Çiçeği Karnavalı yarın başlayacak.

Her yıl renkli görüntülere sahne olan ve kent dışından çok sayıda turisti Adana'ya çeken karnaval, yarın Merkez Park'ta saat 17.30'da gerçekleştirilecek kortej yürüyüşüyle açılacak. İki gün sürecek karnaval kapsamında organize edilecek kültürel, sanatsal ve sportif 120 aktiviteye ev sahipliği yapacak kent, 100 binden fazla da ziyaretçiyi ağırlayacak.

Karnavalın fikir öncüsü ve "Nisan'da Adana'da" Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karnavalla, Adana'yı marka kent yapma adına önemli bir yol kat ettiklerini söyledi.

Geçen 5 yılda bir turizm olgusuna dönüşen karnavalın, Adana'nın ekonomisine ciddi katkı sağlarken, sosyo kültürel hareketliliği de farklı bir boyuta taşıdığını anlatan Bozkurt, "Karnavalımız aynı zamanda birçok kente ve yöreye de örnek oldu. Çok çeşitli organizasyonların düzenlendiğini görüyoruz. Bunları görmek bizleri çok mutlu ediyor. Ülkemizde bir turizm hareketliliği yaşanması için kaynaklarımız çok. Bunların kullanılması ve tanıtılması gerekli." diye konuştu.


- "Yarım milyon kişi karnavalı yaşayacak"

Bozkurt, Adana'nın ve karnaval tanıtımlarının reklam değerinin bu yıl hariç 29 milyon dolara ulaştığını dile getirdi.

Karnavala katılımla ilgili bilgi veren Bozkurt, şöyle konuştu:

"Bu sene karnavalı Adana'da yaşayarak baharı karşılamak isteyen 100 bin kişinin, Adana dışından kente gelmesini bekliyoruz. Adana halkının da katılımıyla kent sokaklarında yaklaşık yarım milyon kişi karnavalı yaşayacak. Kente son 5 yılda gelen yerli ve yabancı turist sayısında da yüzde 100'e yakın artış meydana gelmiş. Üstelik bu sayıya, günü birlik gelenler, havayolunu kullanmayanlar ve konaklama yapmayanlar dahil edilmedi."


- "Komşu kentlerin ekonomisine de katkı sağlıyor"

Bozkurt, karnavala gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Karnaval için Adana'daki bakanlık ve belediye belgeli toplam 11 bin yatak kapasiteli otellerin tamamının dolduğunu öğrendik. Keza komşu kentlerimizde de aynı durum söz konusu. Yani Adana'da düzenlediğimiz karnavalımız, komşu kentlerin ekonomisine de katkı sağlıyor. Bu da ayrıca bizlere mutluluk veriyor. Havayolu şirketlerinin, otobüs şirketlerinin çok sayıda ek seferler koyduğunu, ayrıca şehirde iki farkı bölgede binlerce kişinin konaklayacağı kamp alanları da oluşturulduğunu söyleyebilirim. Gösterilen bu ilgi bizlere ne denli doğru bir iş yaptığımızı açıkça gösteriyor."


- "Ziyaretçileri 120 etkinlik bekliyor"

Ekonomiyi oluşturan her unsurda, karnaval boyunca bir canlanma yaşandığının altını çizen Bozkurt, "Bu kentimiz için ciddi bir kaynaktır ve bu kaynağın her yıl artarak daha yüksek boyutlara ulaşması da en büyük amaçlarımızdan biridir. Karnaval salt ekonomik açıdan değil kültürel açıdan da önemli bir boşluğu dolduruyor. Geçen 5 yıl 400'den fazla kültürel, sanatsal ve sportif etkinlik gerçekleştirildi. Bu sene de 120 etkinlik düzenleyeceğiz." diye konuştu.

Bozkurt, "Böylelikle kültür, sanat, spor gibi birçok alanda eşsiz bir yetenek kaynağı olan Adana'da, hem deneyimli sanatçılara, hem de eserlerini ilk kez halkla paylaşma amacını taşıyan genç sanatçılara bu imkanı sağlamış olacağız." dedi.