İzmit Belediyesi tarafından Kadıköy Mahallesi’nde bulunan Şehitler Parkı’nda Fırat Yılmaz Çakıroğlu çeşmesinin açılışı yapıldı.

İzmit Belediyesi 3 yıl önce Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde çıkan olaylardan bıçaklanarak hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına Kadıköy Mahallesi’ndeki Şehitler Parkı’na çeşme yaptı. Çakıroğlu anısına yaptırılan çeşmenin açılış törenine İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, belediye meclis üyesi Canan Soylu, Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Özkara, Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, Ülkü Ocakları eski Başkanı Melikşah Taşkın, AK Parti İl ve ilçe kadınları yöneticileri, Milliyetçi Hareket Partisi il ve ilçe başkan yardımcıları, yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Çeşmenin açılış konuşmasına Mehmet Akif Ersoy’un dizleriyle başlayan Başkan Doğan, “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak, toprağı sıksan da şüheda. Canı cananı alsa da hüda etmesin tek vatanımdan cüda.’ Yeter ki vatanımız var olsun, yeter ki bayrağımız dalgalansın, yeter ki ezanımız susmasın. Bir gün elbet öleceğiz. Bayrak uğruna, vatan uğruna, ezan uğruna, din uğruna ölmekten daha yüce ne var ki? Bu güzel kardeşimizin ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun” dedi.

Dış güçlere karşı verilen mücadelenin her zaman süreceğini belirten Başkan Doğan, “Asırlardır ülkemiz üzerine oyunlar oynanıyor. Bu mücadele her dakika sürecektir. Bugün de emperyalist güçlerin ülkemiz üzerindeki, Haçlı anlayışının senaryolarından birini daha bozmak için kahramanlarımız Afrin’de mücadele veriyor. Orada yine karşımızda haçlılar var. Söz konusu vatan, bayrak, din olunca ayrı gayrı yok. Bir önceki ocak başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu parkın adını şehitler park olarak değiştirdik. Vatan uğrunda şehit varsa vatan oluyor. Kıyamete kadar sürecek bu mücadelede şehitlerimiz olacak ama bizde şehitlerimize vefa göstereceğiz. İşimizi daha iyi yapacağız, gençlerimiz kendilerini daha iyi yetiştirecek. O zalimlerin zulmü bir gün sona erecek. Hak batılı yenecek, çünkü Allah doğruların yardımcısıdır” şeklinde konuştu.

Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Özkara da İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a Fırat Yılmaz Çakıroğlu anısına çeşme yaptırdığı için teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim