Proje ''Merak eden öğrenir anlayışıyla'' bilimi küçük yaşlardan başlayarak çocuklara sevdirmek, çocuklara kendilerinin de bilim dünyasına katkıda bulunabileceklerini fark ettirmek, araştırma yapmak, soru sormak, merak etme ve okuma isteğini uyandırmak, bilimin yaşamın bir parçası olduğu göstermek, bilimsel düşünme becerileri kazandırmak ve her bir dalın bilim olduğunu göstererek toplumun bilimle buluşturulmasını sağlamak amacı ile düzenleniyor.

“AMAÇ ÇOCUKLARI BİLİMSEL ÇALIŞMALARA ÖZENDİRMEKTİR”

Çekirdekten Bilim adlı bilim şenliğinin açılış konuşmasını yapmak için sahneye çıkan Zekeriya Kahveci, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimin kalitesini arttırma kapsamında 16-17 ekim tarihlerinde PİAZZA AVM’de TÜBİTAK Bilim şenliğini gerçekleştirmek olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bir ülkenin gelişmesi vatandaşlarının eğitimli ve üretken olmasıyla doğrudan orantılıdır. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü çatısı altında görev yapan eğitimciler bilim ve teknolojinin gelişimine katkı sağlayabilen, yaşadığım topluma değer katan üretken ve her türlü kaynağı etkin ve verimli kullanan bireyler yetiştirmek için çalışmaktayız. Temel amacı bilim kültürünü toplumun daha geniş kesimlerine yaymak ve bu sayede toplumun bilime olan ilgisini arttırmak çocukları ve gençleri bilimsel çalışmalara özendirmektir. Bilim şenliği çalışmalarına katkı veren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine, Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığına, İl Emniyet Müdürlüğüne, İl Sağlık Müdürlüğüne ve açılışımıza gelen tüm STK’lara ayrı ayrı teşekkür ederim” açıklamalarında bulundu.

“AMAÇ ÇOCUKLARIN GÖZLEM YAPMASI VE MERAK ETMEKTİR”

Burada düzenlenen etkinlikte çocukların heyecanlarına ortak olduğunu belirten Onikişubat Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ünsal, “Küçük çocuklar her şeye çok büyük bir merak duyarlar. Bundan kaynaklı, bilimsel ve zeka seviyelerinin artması için böyle bir çalışma yapıldı. günümüz teknolojisinde her gün yenilikler oluyor. Bizimde çağa ayak uydurmamız lazım. Gelişim çağındaki bu çocukları bunları aşılamamız gerekiyor. Gelişen uzay çağında daha yenilikçi projelerle bu çağı yakalamamız lazımdır. Amaç çocukların gözlem yapması ve merak etmektir” açıklamalarında bulundu.

“ÇOCUKLARIMIZ EĞLENİRKEN ÖĞRENİYORLAR”

Gülbahar Hatun Anaokulunda öğretmenlik yapan Yasemin Şimşek, “Etkinliğimizin adı kek draması. Bu kek dramasında çocuklara kekin içindeki geçen malzemedeki rolleri veriyoruz. Çocuklar bire bir oyuna katılıyorlar. Rollerine katılan öğrenciler kek olmuş, fırına girmiş ve kabarmış oluyorlar. En sonunda kekimiz bittikten sonrada çocuklarımıza hediye olarak kek dağıtıyoruz. Öğrencilerimiz çok eğleniyorlar. Kekin içine giren malzemeleri muzlu çilekli gibi fikir üretiminde bulunuyorlar. Hayal gücünü genişletmek için çocuklara soruyoruz. Çocuklara katkısı olan bir etkinlik. Daha sonrasında şekilleri öğreniyorum adlı bir etkinlik düzenleyeceğiz. Eğlenceli ve çocukların gelişimine katkıda bulunduğumuz düşünüyorum. Bu sayede çocuklarımız eğlenirken öğreniyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

“ETKİNLİKLER YAŞARAK ÖĞRENMEYİ SAĞLIYOR”

Gülbahar Hatun Anaokulunda öğretmenlik yapan Seher Kestek ise, şu açıklamaları kullandı: “Fen deneyi diye bir etkinlik sunacağım. Kış aylarında kirli havanın oluşturduğu, asit yağmurlarını gözleme üzerine bir etkinliktir. Etkinliğimizde mumla tabağımız islendireceğiz. Daha sonra buharlı suya tuttuğumuzda asit yağmurlarını gözlemleyeceğiz. Öğrencilerimizin çok ilgisini çekti. Etkinliğimiz çocukların merak duygusunu geliştiriyor. Yaparak yaşayarak öğrenmeyi sağlıyor. Fen deneyi olduğu içinde problem çözme becerisi gelişiyor.”

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN/MERT POLAT/BUGÜN GAZETESİ