BAŞKAN Mahçiçek tek başına lokal tanıtım konusunda büyük çabalar sarfetse de, Kahramanmaraş’ta büyük çoğunluk hâlâ EXPO2023’ün bu kent için bir “fırlatma rampası” olduğunun farkında değil, orayı büyük bir park veya bir panayır yeri sanıyor.

Önce şunun altını çizelim.

EXPO’lar, bütün dünya da artık gelişmiş ülkelerin tanıtım ve pazarlama stratejilerinin bir parçası olarak kullanılıyor ve ülkelerin sadece yazı veya fotoğraflarla değil, sahada tanınmasını sağlıyor.

Gelişmiş ülkeler EXPO’ya ev sahipliği yapabilmek ve bu devasa organizasyonu ülkelerine alabilmek için kıyasıya bir yarışa giriyorlar.

İşte böylesi devasa bir projenin 2023’teki ev sahibi, Türkiye / Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi oldu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, birkaç gün önce basın mensuplarına sahayı gezdirdi, dolu dolu bilgiler verdi.

Abartısız söylüyorum; 4 milyon m2 plajı ile, bitki örtüsü ve büyüleyici coğrafi konumuyla alana gittiğiniz de kendinizi Miami’de falan sanıyorsunuz.

İtalya’da yapılan oylamaya katılmadan önce aday ülke olarak Başkan Mahçiçek önderliğindeki bir ekip, 30 ülke gezerek Türkiye ve dolayısıyla Kahramanmaraş’ı anlatarak oylarına talip olmuşlar.

Neticede İtalya’da yapılan oylamada, EXPO2023 Kahramanmaraş/Onikişubat Türkiye’nin oldu.

BU ORGANİZASYON BİR FIRLATMA RAMPASIDIR

BAŞKAN Mahçiçek ve ekibi şu anda dur durak bilmeden gece gündüz bu projeye çalışıyorlar.

Bu  bağlamda  söz  konusu  bu organizasyonun ekonomik ve sosyolojik  bir  olgu  olması nedeniyle hem diğer katılımcı ülkelere  ekonomik, sosyal  ve  toplumsal faydalarının  yanı sıra  özellikle  evsahibi  ülkeye  sağlayacağı  ekonomik  katkı,  inanılmaz rakamlara ulaşıyor.

Tabi bunlardan en önemlisi de tanıtım anlamında EXPO2023, Kahramanmaraş adına bir “fırlatma rampası” konumundadır.

EXPO gibi büyük ölçekli  uluslararası organizasyonlara  ev  sahipliği  yapma  imtiyazını  elde  eden  ülkeler,  bu  etkinlikleri başarılı bir  şekilde gerçekleştirmek  için bütün kurum ve kuruluşlarıyla büyük bir altyapı ve tesis yatırımları yapıyorlar.

Yani sadece EXPO’yu alan belediye değil, diğer bütün kamu kurumları da ortak hareket ediyorlar.

İşin ekonomik boyutunun ötesinde, ülkelerin kendini dünyaya tanıtma amacını da içeren bir  nevi “prestij” meselesi haline  geldiğini  söylemek  yanlış  olmayacaktır.

Şu ana kadar hiç katkısı olmuş mudur bilmiyorum ama daha büyük kaynaklara sahip olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi de bu organizasyon için bütün imkânlarını seferber etmelidir.

Etmezse mi?

Yerimiz bitti…

YATACAK YERİ YOK

KANIBOZUKLARIN

HİÇ bir iş üretmeden herşeyi eleştirip, her konuya maydanoz olan boş beleş dedikoducu, iftiracı kanıbozukların…

YATACAK YERİ ÇOK

İYİLERİN

HİÇ bir artniyet taşımadan Kahramanmaraş için yapılacak her iyi işte elini değil bedenini taşın altına koyan iyi insanların…