Kahramanmaraş’a her yönüyle yatırım aktığını belirten Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak; “geçen hafta 237 milyon TL tutarında 694 dersliği tek ihaleyle sonuçlandırdık. Andırın yolu üzerindeki köprünün ihalesine çıkacaktık fakat o bölümdeki bazı virajları da ortadan kaldırmak için köprüyle birlikte ihaleye çıkacağız. Bu yıl köprülü kavşaklara ayrılan para 55 milyon TL ayrıca Kayseri yolunun bedeli ise 2,5 katrilyon TL, sulama yatırımlarını, sağlık yatırımlarından da söz etmiyorum. İlimize büyük yatırımlar giriyor” dedi.
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak son dönemde Kahramanmaraş’a yapılan yatırımları Bugün Gazetesine değerlendirdi. 
Kahramanmaraş’ın bağlantı yollarıyla ilgili milletvekilleriyle birlikte büyük mücadele veren ve projeleri Ankara’da bir bir takip eden Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak Andırın yolu üzerine bir köprü yapılacağını fakat köprü ihalesine çıkmadan önce bazı virajların da öldürülmesini de içine alan geniş bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Kısa bir süre önce Andırın yoluna yapılacak ve yolu 5 km daha kısaltacak köprüyle ilgili müjde veren Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak Andırın yolu üzerindeki köprüyü bu yıl sonuna ihaleye çıkartmayı düşündüklerini çünkü o güzergahtaki bazı virajları da ortadan kaldırmak istediklerini söyledi.
50 KİŞİLİK SINIFLAR ŞİMDE 20 KİŞİYE İNDİ
Kahramanmaraş’ın eğitimdeki fiziki yapılanmasıyla ilgili bilgiler de veren Milletvekili Dilipak tek kalemde Kahramanmaraş’a 237 milyon TL tutarında 694 derslik ihalesine çıkıldığını belirtti.  2002-2003 yıllarında bir sınıfta en az 42 ila 50 kişi arasında öğrencinin eğitim gördüğünü anımsatan Dilipak, Ak Parti döneminde yapılan yatırımlarla bugün sınıf ortalamalarının 20 ila 26 arasında seyir ettiğini dile getirdi. Bu sayının da yetmeyeceğini vurgulayan Dilipak daha aşağılara çekmek için Milletvekilleriyle birlikte büyük mücadele verdiklerini kaydetti.
TÜRKİYE’NİN EN KALİTELİ YOLU YAPILIYOR
Türkiye’nin standardı yüksek en kaliteli yolunun Kahramanmaraş-Göksun arasında yapıldığına dikkat çeken Dilipak, geçen hafta bir gurup basın mensubu ile çalışmaları yerinde gördüklerini ve yeni açılan tünellerden bir tanesinin Türkiye’nin en uzun tünelleri arasında olduğunu vurguladı.
EN UZUN TÜNELLERDEN BİRİ BÖLGEMİZDE AÇILIYOR
Dilipak şöyle konuştu; “Özellikle belirtmek istediğim konular var. Biz yılın belirli günlerinde Göksun yolumuzdaki çalışmaları incelemek için heyetlerle o bölgeye gidiyoruz. Her gidişimizde büyük mesafeler kat edildiğini görüyoruz. Geçen haftada yine bir grup gazeteci ve hemşerilerimizden oluşan grupla Göksun tünellerimizdeki çalışmalarda gelinen son noktayı görmek için bölgeye gittik. Şu anda açılan tünellerin tamamı kadar bir tüneller silsilesini de Gökçe –Mağara, Menzelet Barajı yol ayrımından Fırnız köprüsüne kadar yapıyoruz. Bu aradaki yaptığımız tünelin biri Türkiye’nin en uzun tünellerinden biridir. Bolu tünelinden daha uzun bir tünelimiz yapılıyor. Doğal afet veya program dışı bir şey olmazsa çok büyük ihtimalle bu güzergah bu yıl sonuna kadar trafiğe açılacak. Kahramanmaraş bu tünellerle birlikte kuzeyden güneye en kısa mesafelerden, en güzel yollardan birine sahip olacak.
BÜYÜK KAHRAMANMARAŞ’I HAYAL EDİYORUZ
Göksun yoluna yaptığımız yatırım 2,5 katrilyon. Bir yerleşim yerinden bir yerleşim yerine olan en uzun mesafeli tünel ağına sahip olacağız.  Kahramanmaraş- Göksun yolu arasındaki tünel mesafesi 17 bin 200 metre olacak. Türkiye’de böyle bir güzergâha sahip başka herhangi bir güzergâh yoktur. Kahramanmaraş’a ulaşım anlamında ciddi yatırımlar yapıyoruz. Çağlayancerit yolumuz yapılıyor. Mado kavşağından Ayvalı Barajına 17 km yolun ihalesi bu yıl içerisinde gerçekleşecek. Yol kısaltmaları yapacağız. Bu yollar bittiği zaman Kahramanmaraş Türkiye’nin doğudan-batıya, kuzeyden- güneye en önemli güzergâhlardan biri olacak. Yani biz büyük Kahramanmaraş’ı bu şekilde hayal ediyoruz. Sadece şu anda Maraş a yapılan yol yatırımlarını anlattık.”
BÜROKRATİK ENGELLERİ BİR BİR ÇÖZÜYORUZ
Göksun tünellerinin çalışmasına engel olacak gerek bürokratik, gerekse hukukun hızlı ilerlemesi için müdahalelerde bulunduğunu da vurgulayan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak, yolumuzun yapımında hangi engel varsa belirleyip ona göre bir yol haritası çiziyoruz ve o sorunun çözümü için milletvekillerimizle konuya ağırlığımızı koyuyoruz. Bu yöntemi diğer hizmetlerin akışında da kullanıyoruz. 
Kalealtı’dan Göksun Ovasına, Elibstan Ovasından Afşin’deki tüm alanlarda bulunan arazilerin sulanması için bir çalışmamız var. Adatepe barajından aldığımız suyu daha aşağılara çekip modern sulama teknikleriyle arazilerimizin tümünü suyla buluşturacağız. Elbistan’daki ovalarımızda, Göksu’ndaki, Elbistan’daki, Afşin’deki ve o düzlükten Ekinözü’ne kadar Kale altına kadar gelen kısımlardaki ihalelerini yaptırdık ve bunlar vatandaşlarımız tarafından da gözükmüyor. Kapalı sulama sistemi ile hem su kaybını önleyeceğiz hem de daha modern sulama tekniğine kavuşacağız. Bunun için 100 milyon, 80 milyon ve 120 milyon TL tutarındaki ihalelerimizi yaptık.
SULANMAYAN TEK BİR DÖNÜM ARAZİMİZ KALMAYACAK
Aynı şekilde Çağlayancerit’te bir gölet yapıyoruz. Biz göletleri yaparken arazisi olan vatandaşlarımıza da hektar başına en az bin TL katkıda bulunmuş oluyoruz. 150 hektar sulayacak bir göleti 15 milyon TL’ye mal ediyoruz. Bunu da matematik olarak böldüğünüz zaman hektar başına bin TL düşüyor. Hakeza buna karşılık sulanan arazilerinizin de nominal değerleri bin lira ise 10 bin liraya 20 bin liraya çıkıyor. Hem biz para harcıyoruz kem de Maraş’ın hızla sulama alanlarının arttığını görüyoruz. Bunlar Kahramanmaraş’ta özellikle görülmeyen yatırımlar. Kahramanmaraş’ta geçen tarım çalıştayı yaptık. Tarım çalıştayında özellikle küçükbaş hayvanların da Kahramanmaraş’ta teşvik kapsamına aldırıp teşvik kapsamına girişini sağladık. Hakeza aynı şekilde çevre şehircilik çalıştayı, turizm çalıştaylarını Kahramanmaraş’ta düzenleyeceğiz.  Yani biz bütün olarak Kahramanmaraş’ı hayal ediyoruz. Geçen ilçe derneklerimizden birine gittik. O dernekte sadece Afşin’e yapılan yatırımları anlattık 45 dakika sürdü. Bunların hepsinin anlatılması lazım. 
SALIKTA DA DEV YATIRIMLAR YAPILIYOR
Kahramanmaraş'a biz çok ciddi ve çok güzel yatırımlar yapıyoruz. Pazarcık’a 150 yataklı hastane yapılması için 28.02.2018 tarihinde ihale yapıldı. Şuan müteahhidin belirlenmesi için çalışma devame ediyor. En kısa zamanda başlanacak. Aynı şekilde Afşin'e 150 yataklı bir hastane yapılması ile ilgili ihale süreci başladı. Aynı şekilde Necip Fazıl Şehir hastanesinin aşağı yerleşkesinin olduğu yere 200 yataklı bir kadın doğum hastanesi kuracağız. Aynı şekilde Yörükselim'e 200 yataklı yeni bir hastane daha yapmayı düşünüyoruz. Yer tahsisi yapılabilirse 400 yataklı yapacağız. Önümüzdeki yıllarda planlanan ve bizim de takipçisi olacağımız Onkoloji hastanesi ve Fizik Tedavi hastanesi ardından aynı yerleşke üzerine toplu bir külliye şeklinde, şehir hastanesi kavramının Kahramanmaraş'a uygun bir şekilde yapacağız. Kahramanmaraş'ı çok ciddi manada tahayyül ediyoruz ve yapılan yatırımlar konusunda tevazu sahibi olmayacağız. Yani yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz ve en iyisini yapacağız. Vatandaşlarımızın bu yapılan yatırımları da Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz 2019 seçimlerinde güzel bir şekilde değerlendirecektir.” Diye konuştu
2019 SEÇİMLERİ ÜLKE İÇİN BİR MİLAT
2019 seçimlerinin Türkiye açısından önemine de dikkat çeken Milletvekili Dilipak 2019’da Türkiye’nin tamam mı ya da devam mı formatında geleceğini şekillendirecek önemli bir aşama olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin milli savunma sistemlerinin yapımında büyük aşama kaydettiğini dile getiren Dilipak, Afrin’deki harekatta kullanılan silahların yüzde 70’ninin yerli olduğuna vurgu yaptı.