Yeşilay’ın T.C Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle genç nesilleri bağımlılıktan korumak, çocuk ve gençlerde sanatsal perspektiften bağımlılık farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlediği Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’nın il birincileri belli oldu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin edebi ve görsel olmak üzere iki ayrı kategoride katıldığı yarışmanın il birincileri Eylül ayında Türkiye derecesine girmek için yarışacak.

Kahramanmaraş’ta Drone Denetimleri Yapılacak Kahramanmaraş’ta Drone Denetimleri Yapılacak

Pandemi döneminde yarışmaya gösterilen ilgiden mutlu olduklarını belirten Yeşilay Şube Başkanı Adnan Alagöz şunları söyledi:

“100 yılı aşkın süredir bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay olarak, çocuklara yönelik projeleri çok önemsiyoruz. Öğrencilerimize ulaşmak, o berrak, genç ve temiz zihinlerini de mücadelemize dahil etmek, onları iyi ve sağlıklı yaşamın birer sözcüsü olarak görebilmek bizim en güçlü motivasyon kaynağımızı oluşturuyor. Bu amaçla 11 yıldır Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’nı düzenliyoruz. Pandemi döneminde tüm çocuklar uzaktan eğitim nedeniyle evdeyken yarışmaya ilgi göstermeleri ve bağımlılıklarla ilgili eserler üretmeleri bizim için ayrıca anlamlıydı. Okul idarelerine ve öğretmenlerimize de çocukları teşvik ettikleri için teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize büyük finalde başarılar diliyoruz.”

Yarışmada edebi kategoride kompozisyon, şiir, öykü, deneme ve anı; görsel kategoride afiş, resim, karikatür ve kısa video alanlarında üretilmiş bağımlılık konulu eserler yer alıyor. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde, edebi ve görsel olmak üzere 2 kategoride belirlenen il birincileri 1.000 TL ile ödüllendiriliyor.

Editör: TE Bilişim