Sağlık bakanlığının yeni geliştirdiği sistem sayesinde artık bebeklerin kimlikleri ev adresine gönderilecek. Kahramanmaraş İl Nüfus müdürlüğünden alınan bilgilere göre, sistemin şu an pilot olarak uygulandığı, ilerleyen günlerde Kahramanmaraş'ta da uygulanmasının beklendiği öğrenildi.

Sağlık kuruluşundan verilen doğum raporları nüfus müdürlüklerinin ekranlarında görülmesinin pilot aşamasının başarıyla gittiği belirtildi. Doğum sonrası yeni doğan bebek için nüfus müdürlüğü kısa süre sonra ona kimliğini getirecek. Böylece vatandaş bürokrasi ile hiç uğraşmayacak, hastanede doğum yapacak, raporu düzenlenecek ve bebeğinin kimliğine kısa zamanda erişmiş olacak. Proje Ankara'da Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde pilot olarak uygulanıyor. Nüfus müdürlüklerince adrese kimlik gönderilmesi ile alakalı sürecin yürütüldüğü bu konuda İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının çalışma yaptığı öğrenildi.

Bütün yeni doğanların kimlikleri önceden tescil edilmesi durumunda gönderiliyordu ancak bu durum için müracaat etmek zorundaydı. Tescil işlemi artık hastanede yapılacak. Doğumun yazılmasının ardından nüfus müdürlüğü sisteminde çıkacak ve yeni doğan bebeklerin kimlikleri de adrese teslim edilecek.  

HABER: ÖMER FARUK SALMAN