Türk ordusunun sınır ötesi operasyonuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Kahramanmaraşvatandaşlar operasyona tam destek verdi. Vatandaşların yanında, siyasilerde sosyal medya hesaplarından yine operasyonla ilgili destek paylaşımları yaptı.

''SİYASİLERDEN DESTEK MESAJLARI''

Fatih Anadolu Lisesi Öğrencileri Başarıya Doymuyor Fatih Anadolu Lisesi Öğrencileri Başarıya Doymuyor

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, sınırlarımızın güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek, DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere, milli güvenliğimize tehdit oluşturan terör örgütleri ve teröristleri etkisiz hale getirmek, yerinden edilmiş Suriyelilerin evlerine ve topraklarına dönüşleri için uygun şartları sağlamak maksadıyla Barış Pınarı Harekatı Çarşamba saat 16.00'da uygulanmaya başlamıştır'' ifadelerine yer verildi. Kahramanmaraş siyasetinin önemli isimleriyse sosyal medya hesaplarından destek mesajları paylaştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör başta olmak üzere Kahramanmaraş Milletvekilleri de destek mesajı yayınladı.

''TEHDİT OLMATAN ÇIKARACAĞIZ''

Mahir Ünal, ''Türkiye, bölgedeki demografik yapıyı işgal ve dış destekle değiştirmeye kalkan, DAEŞ'le mücadele bahanesiyle ülkemize karşı olağanüstü bir silahlanma ve hazırlık içine giren terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'yi bir tehdit olmaktan çıkarmaya kararlıdır. #BarışPınarıHarekatı'' ifadelerine yer verdi. Sokak röportajında ise Göknur Alıç, ''Geç bile kalındığını düşünüyorum. Ülkemizin sınır güvenliği için yapılması gereken bir operasyondu'' dedi. Abdullah Doğan, ''Operasyonu destekliyorum, Allah askerlerimizin yardımcısı olsun. Biz Terörü memleketimize girdirmeyeceğiz'' ifadelerini kullandı. Metin Tekerek, ''Barış Pınarı Harekatı memleketimiz için iyi olacaktır. O teröristlerinden kurtulacağız'' diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ''#BarışPınarıHarekatı başlamıştır.

Allah şanlı ordumuzu muzaffer eylesin.Dualarımız sizinle'' dedi. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ''Gün birlik ve beraberlik günü. #BarışPınarıHarekatı başladı. Dualarımız ve tüm desteğimizle, Devletimizin ve Mehmetçiğimizin yanındayız. Allah ordumuzun, milletimizin yar ve yardımcısı olsun'' ifadelerine yer verdi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, "Şu kopan fırtına Türk ordusudur Yâ Rabbi Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmı, Galib et; çünkü bu son ordusudur İslâm’ın" Muzaffer ordumuz Başkomutanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın emriyle ‘’Barış Pınarı Harekatı'na’’ başlamıştır. Rabbim ordumuzu muzaffer milletimizi daim etsin'' paylaşımını yaptı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, ''Şanlı ordumuz, barış pınarları aksın diye yeni bir kutlu seferde... Dualarımız ve desteğimiz Mehmetçiğimiz ile... Sefer bizim zafer Allah'ındır'' ifadelerine yer verdi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, ''Ordumuz Fırat'ın Doğusunda PYD/PKK terör örgütlerine karşı Askeri Harekatı Başlattı. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin. İnşallah güney sınırımızdaki terör örgütlerini temizleyerek, bölge halkına güvenli bir bölge oluşturacaktır''dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, ''Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi.
Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi.
Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın,
Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!'' şiirini paylaştı.

Milletvekili İmran Kılıç, ''BarışPınarıHarekatı başlamıştır. Allah ordumuzu muzaffer eylesin'' dedi. Habibe Öçal'da yine bir şiir paylaşarak harekata destek mesajı verdi.

Savaş uçakları, Fırat nehrinin doğusunda, terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki bölgede yaklaşık 30 kilometre derinliğe kadar indi. Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri, savaş uçaklarınca bombalandı.

Bombardımanda Resulayn ilçesi ve bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurlar da vuruldu. Terör örgütü YPG/PKK mensupları ise Türk savaş uçaklarının görüşünü kısıtlamak amacıyla lastik yakıyor. Harekatın başlamasıyla Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'daki terör hedeflerine obüs atışları yapıldı. Atışların başlamasının ardından bazı vatandaşlar da sokaklara çıkarak Mehmetçik'e destek sloganları attı. Belediye hoparlörlerinden yapılan duyurularda, vatandaşların sınırdan uzak durmaları ve evlerine girmesi istendi. Bu arada, obüs atışlarının ardından ilçede konuşlu askeri birliklerden çıkan araçlar sınır hattındaki birliklere doğru hareket etti.

Öte yandan, Akçakale ilçesinde telefon ve internet hatlarında kesintiler yaşanıyor. Ceylanpınar'dan obüs sesleri duyuluyor. Barış Pınarı Harekatı'nın başlatılmasıyla Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Resulayn'ın bazı bölgelerinden dumanların yükseldiği gözlendi.

Ceylanpınar ilçesinde obüs sesleri duyulurken, Suriye sınırında savaş uçaklarının uçtuğu görülüyor.

Kara harekatı başladı. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusuna kara harekatına başladı." ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan'dan harekat bilgilendirmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'ya ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i telefonla arayarak bilgi verdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Akşener'i telefonla arayarak Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili bilgilendirdi.

Öte yandan, İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Erdoğan, Şentop'a Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Barış Pınarı Harekatı ile ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız. Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye ile birlikte olan tüm yerel destek unsurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Erdoğan, Bakan Akar'a Barış Pınarı Harekatı emrini verdi

İletişim Başkanlığınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a Barış Pınarı Harekatı'nın emrini verdiği telefon görüşmesine ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Görüntülerde Erdoğan, Bakan Akar'a teşekkür ederek, kuvvet komutanlarına ve tüm orduya şahsı ve milleti adına terörle mücadelede bu operasyonda Allah'tan muvaffakiyetler diledi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimize muvaffakiyetler diliyor, her birini alınlarından öpüyorum. İnanıyorum ki Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye Milli Ordusu ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK, YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı büyük bir başarı elde edecektir. Onlarla gurur duyuyoruz. Amacımız belli, açık ve net; terör koridorunu yerle bir edeceğiz. Barış koridoru inşa edeceğiz inşallah. Bu bizim bir güvenli bölge hedefimizdir. Bunlar tamamıyla Suriye halkına ve Türkiye'deki Suriyeli mülteci kardeşlerimizin tekrar evlerine, topraklarına dönmelerine yönelik bir adımdır. Bölgeye barış ve huzuru getirmeye hedeflenmiş, kilitlenmiş durumdayız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm kuvvet komutanlarıyla birlikte terör koridorunu yerle bir edeceklerini belirterek, "Bu bizim azmimiz, kararlılığımızdır. Asla bizim Suriye'de sivillere yönelik bir mücadelemiz, onlara yönelik atacağımız bir adım söz konusu değildir. Hedefimiz barış koridorunu inşa etmektir. Bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Allah yar ve yardımcınız olsun diyorum ve bu noktada Allah'ın yardımının yakın olduğuna inanıyorum ve bununla birlikte tüm Mehmetçiklerimizi gözlerinden öpüyor, Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Akar da moral ve motivasyonlarının son derece güçlü olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları üzerine masum insanlara zarar vermemek, çevreye, tarihi ve turistik, dini yapılara herhangi bir zarar, ziyan gelmemesi için gerek planlama aşamasında hedeflerin seçiminde gerekse icra sırasında pilotların, topların ve personelin atışları sırasında her türlü tedbiri aldıklarını ve almaya devam edeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saygı ve şükranlarını ileten Akar, kendilerine verilen vazifeyi hakkıyla yerine getireceklerini kaydetti.

Türk savaş uçakları Barış Pınarı Harekatında 30 kilometre derinliğe girdi

TSK'ya ait F16 savaş uçakları, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında YPG/PKK hedeflerini vurdu.

Editör: TE Bilişim