Vali Özkan, mesajında, Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması açısından anlamlı bir tarihtir.

Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya zaferimizi kutlayacağız” Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya zaferimizi kutlayacağız”

Engellilerimizin toplumsal hayatın her alanında varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Devletimiz, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak son yıllarda toplumsal yaşamda etkinlik alanlarını genişletmek ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak amacıyla; engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmeye yönelik çok önemli düzenleme ve uygulamaları hayata geçirmiştir.

Devletimiz, dezavantajlı gruplara ilişkin sorunlarının çözümünde duyarlılık ve farkındalık yaratma yolunda ilerlemeye devam edecektir.

Asıl engellilik, dezavantajlı gruplara karşı sergilenen duyarsızlık halidir.

Herkesi engelli vatandaşlarımızın haklarına riayet etmeye davet ediyor, bu güzide insanlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir hayat diliyorum.

Editör: TE Bilişim