Vali Özkan mesajında,

Sevgili çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yıl dönümünün haklı gurur ve mutluluğunu sizlerle paylaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ki aziz milletimizin azim ve kararlığı ile 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, geleceğimizi emanet ettiğimiz siz değerli çocuklarımıza armağan edilmiştir.

Sevgili çocuklar,
Kuşkusuz, yetişkinlerin yönettiği bir dünyada yaşıyoruz fakat şunu da biliyoruz ki bu yetişkinlerin hepsi bir zamanlar çocuktu. Bugün güzel ülkemize yön veriyorlar ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gece gündüz demeden çalışıyorlar. Bir gün bu bayrağı sizler devralacaksınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. Hükümetimiz, sizlerin çağın gereklerine uygun şekilde eğitim almanız ve her alanda kendinizi geliştirmeniz için büyük çalışmalar yapmaktadır. Sizlerden beklentimiz, bu sorumlulukların bilincinde olup Ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için ilmi, bilimi ve teknolojiyi çok iyi ve yerinde kullanmanızdır.

Kıymetli Yavrularımız,          
Bu bayram sizler için şenlik, milletimiz için gurur günüdür. En önemli servetimiz ve umut kaynağımız olan sizlerin bayramında, mutluluğunuza ortak olmaktan memnuniyet duyuyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet’in temellerini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelemizin aziz şehitleri ve kahraman gazilerini rahmet ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Editör: TE Bilişim