Coşkun, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Baskını Sermet Çuhadar’a gönderdiği mesajında ilk olarak Çin'in Wuhan bölgesinde tespit edilen ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs - COVİD-19 salgını ile mücadele, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ettiğini hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemiz, Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri üzerine, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, ilgili Bakanlıklarımızın aldığı tedbirlerle uzun süre salgının ülkemizde yayılmasına engel olunmaya çalışılmış, ülkemizde COVD-19 vakası tespit edilinceye kadar ve görüldükten sonra tedbirleri sıkı sıkıya uygulayan Devletimiz, vatandaşlarımızın sağlığı için önemli kararlar almıştır.

Kontrollü Sosyal Hayat Dönemine geçişle birlikte geldiğimiz süreçte azalan vaka sayılarında tekrar bir yükselme meydana geldiği görülmektedir. Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri üzerine Bakanlığımızın yayınladığı genelgeler kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararları ile vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla bazı alanlarda kısıtlamalar getirilmiş ve devam edilmektedir. Tüm bu kısıtlamaların, vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla olduğunun bilinmesini isteriz.

Yine bu süreçte sağlık çalışanlarımız gece gündüz demeden ailelerinden uzakta tüm gayretleri ile sizlere hizmet etmektedir. Onları bir kez daha gururla alkışlıyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Unutmayalım ki Sağlık çalışanlarının da vatandaşlarımızın da Devletimizin de bu zorlu süreçten kurtulması uyacağımız tedbirlere bağlıdır.

Kıymetli vatandaşlarımız, bir COVİD-19 hastasının, hastanede serviste tedavi maliyeti ortalama 5.000,00 TL, yoğun bakımda tedavi maliyeti ise ortalama 15.000,00 TL’dir.

Halbuki bu maliyetlerin en aza indirilmesi ve harcamaların vatandaşlarımızın refah seviyesini artırmak amacıyla kullanılabilmesi siz kıymetli hemşehrilerimizin alacağı tedbirlere bağlı olup aynı zamanda bir vatandaşlık görevidir. Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına dikkat ederek kalabalık ortamlardan uzak durulduğu takdirde bu Salgın sürecini hep birlikte en az zararla atlatacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Saygıdeğer Kahramanmaraşlı Hemşehrilerim, gelin hep birlikte bu tabloyu tersine çevirmek için bir hareket başlatalım ve üyelerinizi ve vatandaşlarımızı Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uymaya ve gerekli olmadıkça evden çıkmamaya davet edelim. Salgının önlenmesi sadece Devletimizin, \ kolluk kuvvetlerimizin ve sağlık teşkilatımızın tek başına mücadelesi ile/değil, toplumun tüm kesimleriyle birlikte belirlenen kurallara uyulmasıyla sağlanacaktır.

İnşallah bu süreci hep birlikte atlatacağız. Birlikte başaracağız...!”