Ünal şunları söyledi: “Bu Cumhuriyetin kazanımıdır. Sandıkta milletin iradesi tecelli etti. Bunu yıpratmamak lazım. Bu siyasetçilerin sorumluluğudur. Demokrasi tecelli etmiştir. Millet iradesinin yüzde 98'lik bölümünün parlamentoda temsili sevindirici. Türkiye dünyaya örnek gösterilebilecek bir tablo ortaya koydu. Muharrem İnce'nin bugünkü tavrını takdir etmek lazım. Kullandığı cümle önemli. 'Başkalarının yenilgileri üzerine başarı inşa edemezsiniz' dedi. Ben de Muharrem İnce'nin bu sözünü çok değerli bulduğumu söyleyeyim.

"İNCE'NİN İFADELERİ UMUT VERİCİ"

Bu millet seçtiyse saygı duymak zorundasınız. Karşılıklı güven ve işbirliğinin inşası için Sayın Cumhurbaşkanımızın attığı adımlara ben şahidim. Ben Muharrem İnce'nin ifadelerini umut verici buluyorum. Ben Muharrem beyle 2 yıl Grup Başkanvekilliği yaptık. Demokrasiye saygının Muharrem Bey tarafından vurgulanması demokrasi adına önemli şeyler.

"CUMHUR İTTİFAKI ZAFER KAZANDI"

Seçimin sonuçlarıyla ilgili genel başkanımıza rapor hazırlayacağız. Bunun sonucunda da kendi pozisyonumuzu belirleyeceğiz. Cumhur İttifakı büyük bir zafer kazanmıştır. AK Parti olarak biz de hangi sorunlar yaşandı değerlendireceğiz. Üst kurulumuzda bu konuları açık net konuşacağız.

"SEÇMENİN KARARLARINI ANLAMAK GEREKLİ"

Milletimizin sağlam bir terazisi var güvenmek gerekiyor. Bizim de her zaman söylediğimiz bu kararları anlamak gerekir. Bizim milletimizin sandıkta tecelli eden iradesine söz söylemek değil iradenin ne dediğini anlamak çok önemli. MHP, 1 Kasım'da aldığı oyları muhafaza etti ve İYİ Parti'ye dönük genel bir medya üzerinden oluşturulan algı vardı. Muharrem İnce'nin adaylığından sonra değişim gösterdi. Biz bunların hepsine bakacağız. Bunları okumak, doğru analizler yapma işi siyaset. Cumhur İttifakı masa başında oluşturulan bir ittifak değil. Bu ittifak Yenikapı şuurunun ortaya çıkardığı doğal bir ittifak. Sistemde koalisyon değil ittifak var.

MUHARREM İNCE'NİN İFADELERİNİ UMUT VERİCİ BULUYORUM

Ama daha sonra maalesef buna cevap bile verilmedi. Ben Muharrem İnce’nin bu yöndeki ifadelerini umut verici buluyorum. Ben Muharrem bey ile beraber iki yıl grup başkanvekilliği yaptık. Demokrasiye saygılı olması gerektiğinin Muharrem bey tarafından vurgulanması, sonucu kabullenilmesi bunlar demokrasi adına, siyasal kültür adına önemli yaklaşımlar. 

Editör: TE Bilişim