Bir mesaj yayınlayan Ateş şunları kaydetti;

“Emeğin bayramı olan 1 Mayıs kutlu olsun.

Emek olmasa dünya var olamaz idi fabrikada maden ocaklarında tarlada büroda inşaatta iş yerinde Alınteri olmasaydı insanlık olmazdı. O yüzden Diyoruz ki Emek en yüce değerdir, fakat Emek tarih boyunca bir türlü hakkını olamamıştır işte 1 Mayıs emeğin emekçinin hakkını aradığı gün onun için bedel ödediği gündür.

1886 yılında, 1 Mayıs’ta ABD'nin Chicago kentinde işçilerin, İŞ GÜNÜ'nün 8 saat olması için başlattıkları mücadelede pekçok kişi yaralandı, öldü. DİRENİŞ’in öncüsü 4 sendikacı yargılandı ve idama mahkum oldu. Emekçiler ağır bedeller ödedi. Emekçiler yılmadılar sinmediler direndiler mücadele ettiler emeklerini sömüren sermaye karşısında haklarını alabilmek için Bedel ödeyerek mücadele ettiler bunun neticesinde 1 Mayıs Günü, 1889'da İŞÇİ BAYRAMI olarak benimsendi ve o tarihten buyana bütün dünyada “EMEK VE DAYANIŞMA” günü, kitlesel olarak kutlanıyor. Cumhuriyetin ilanı ile ülkemizde de işçi Bayramı olarak kutlanılan 1 Mayıs 1977 yılında İstanbul Taksim Meydanı’nda kana bulandı. Kutlama yapan emekçilerin üzerine açılan ateş ve karmaşada 34 işçi öldü. O yüzden Taksim meydanının emekçiler için özel bir yeri vardır emekçi kardeşlerini kaybettikleri yerdir taksim 1 Mayıs için Bedel ödenilen yerdir.

Bugün açlık sınırının altında asgari ücrete mahkum edilen insanlar ve maalesef 2020 yılı için corona virüs salgını Dolayısıyla İşten çıkarılan İşyeri kapatıldığı için işsiz kalan emekçiler buruk hüzünlü ama yine kararlı dirençli bir Bayramı kutlamaya hazırlanıyor.

Salgın nedeniyle sokağa çıkma yasağının olduğu 1 Mayıs günü Tıpkı 23 Nisan'da olduğu gibi evlerimizi 1 Mayıs alanına çevireceğiz türküler söyleyeceğiz umut dolu direnç Dolu Türküler işçiler için emekçiler için insanlık için sağlık için huzur barış için türküler söyleyeceğiz.

Emek hakkını alsın diye türküler söyleyeceğiz.

Sağlık dolu huzur dolu Barış bütün güzelliklerin yaşandığı bir dünyada emeğin hakkını aldığı bir dünyada yaşamak dileğiyle 1 Mayıs kutlu olsun, Yaşasın 1 Mayıs”