Çiftçinin perişan olduğunu kaydeden Ateş, mutlak surette çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini belirterek; “Traktörünü saltığa çıkaran çiftçi gelip de buradan nasıl traktör, tarım aletleri satın alacak?” ifadesine yer verdi.

Kahramanmaraş’ta bu sene 5’incisi gerçekleştirilen Tarım Fuarı’nı değerlendiren CHP İlçe Başkanı Ünal Ateş, çiftçinin desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek şu değerlendirmelerde bulundu: “Kahramanmaraş’ta bu sene 5’incisi düzenlenen Tarım Fuarı’ndayız. Fuarlar, tabiî ki bir kentin gelişimiyle ilgili önemli unsurlar. Biz, bu fuarların her zaman destekçisiyiz ve fuarların yapılmasından yanayız. Ama biz aynı zamanda fuarlara gelen insanların fuarda sergilenen ürünlerden alabilmelerinden de yanayız. Onların bu ürünleri satın alabilmeleri gerektiğini de düşünüyoruz. Oysa bugün Kahramanmaraş tarım fuarını gezdiğiniz zaman insanların sadece fuarı gezdiğini görüyoruz. Çünkü çiftçi bitmiş vaziyette. Kahramanmaraş’ta pamuk üreticisi, mısır üreticisi, buğday üreticisi bitmiş vaziyette. Ben çok merak ediyorum: Traktörünü saltığa çıkaran çiftçi gelip de buradan nasıl traktör, tarım aletleri satın alacak? Çiftçi, gelecek yıl tohumunu, ilacını, gübresini alabilecek durumda değilken; acaba Tarım Fuarında sergilenen bu güzel teçhizatları, makineleri nasıl alabilir? Bunu düşünmek gerekiyor. Fuar açmak çok güzel. Fuarın tabi ki olması gerekiyor. Ama fuara gelecek insanların özellikle de bir Tarım Fuarına gelecek çiftçilerin mutlaka desteklenmesi gerekiyor.”

Ateş, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Geçen yıl 4,2 liraya sattığı pamuğu bu yıl 2,8 liraya satamayan çiftçi ekipmanını yenileyemez. Geçen yıl dekarda bin 600 kilogram mısır alan; ama bu yıl bin 100 kilogram mısır alamayan çiftçi herhalde gelip tarım fuarında yeni ekipman, yeni teçhizat alamaz. O yüzden fuarlardan ziyade mutlak surette bizim çiftçimizi desteklememiz gerekiyor. Çiftçinin bu fuarlara gelip fuarlarda sergilenen yeni ekipmanları gönül rahatlığıyla alması gerekiyor. Yine de Tarım Fuarında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Buradaki tüm firmalara ben hayırlı işler diliyorum. Ümit ediyorum ki önümüzdeki yıllarda çiftçimizin yüzü güler ve çiftçimiz bu fuarları daha neşeli gezer.”