“Büyük imparatorluklara başkentlik yapmış, büyük tarih ve kültür şehri İstanbul’un, şanlı ecdadımız tarafından fethedilişinin 566. Yıl dönümünü büyük gururla bir kez daha idrak ediyoruz.

Hem coğrafik konum olarak hem de ticari yönüyle dünyanın başkenti konumunda bir medeniyet merkezi olan İstanbul, kahraman ecdadımız tarafından yüzyıllarca süren mücadele sonucunda büyük bir inanç ve askeri deha ile fethedilerek, Peygamber Efendimiz(s.a.v.)’in; “Kostantiniye, bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır” övgüsüne mazhar olunmuştur.

Yüzyıllarca farklı medeniyetlerin ve dinlerin bir arada yaşadığı toprakları fetheden ecdadımız uyguladığı adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetimiyle sadece toprakları değil, gönülleri de fethetmeyi başarmıştır. Bu fetih, köklü medeniyetimizin, bir çağı kapatıp yeni bir çağ açarak insanlık tarihine damgasını vurduğu, dünya tarihini derinden etkileyen büyük bir zafer olarak tarihe geçmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz(s.a.v.)’in hadis-i şeriflerindeki övgülere mazhar olmuş, Ortaçağın karanlığını Türk-İslam mührünü vurarak aydınlatan, Konstantine'yi İslambol yapan kahraman ecdadımız Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerini ve kahraman askerlerini rahmetle anıyor, gurur ve şükranla yad ediyorum. Türk Milleti için daima gurur ve ilham kaynağı olan mübarek fethin 566. Yıl dönümü kutluyorum.”