Bu sezon 266 takımın katılımıyla oynanacak olan BAL, korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle daha önce açıklanan statüde ve tarihlerde başlatılamaması üzerine bu sezon lige katılmayacağını belirten 158 kulübün haklarının saklı tutularak 2021-2022 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de yer almalarına karar verildi.

BAL'a katılacağını belirten 108 takım 4 ayrı bölgede, 4 takımlı üç ve 3 takımlı beş grupta 27'şer takımın katılımı ile çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacak. Her bölgede grup birincisi olan 8 takımın tarafsız grup merkezlerinde tek maç eleme usulü oynayacakları çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları sonunda bölge birincisi olan 4 takım TFF 3.Lig'ine çıkma hakkı kazanacak.

2020-2021 sezonunda Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör Ligde temsil edecek olan Türkoğlu Belediyespor ve Elbistanspor'un 4. Bölge grubunda yer aldı. Bölgesel Amatör Ligde 4. Bölge de yer alan Kahramanmaraş Temsilcileri 2 il 4 takımlı 2. Grupta Şanlıurfa ekipleri ile aynı heyecanı yaşayacak.

2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig'e 5 ve daha fazla takımla katılan İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Diyarbakır illerinin hangi grupta yer alacaklarının kuraları ve tüm grupların fikstür çekimi 26 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 16:00'da Ankara'da Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Merkezi toplantı salonunda çekilecektir.

KAHRAMANMARAŞ EKİPLERİNİN RAKİPLERİ BELLİ OLDU

Kahramanmaraş’ı temsil edecek olan Türkoğlu Belediyespor ve Elbistanspor'un Bölgesel Amatör Ligde yeni rakipleri belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonun 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig müsabakaları yeni bir statü ve yeni bir gruplandırma ile Haziran ayının 1.haftasında başlatılacak ve BAL’a katılım hakkı saklı tutulup 2021-2022 sezonuna katılabileceklerdir'' duyurusunun üzerine Türkoğlu Belediyespor ve Elbistanspor'un Bölgesel Amatör Lige katılma için başvuru yapmıştı.

Temsilcilerimiz Türkoğlu Belediyespor ve Elbistanspor, Bölgesel Amatör Lig 2. Bölge 2. Grupta Şanlıurfa takımları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor ve Viranşehir Sanayi spor ile karşılaşacak.

BAŞLAMA TARİHİ BELLİ OLDU

Sıkıştırılmış bir takvim ile oynatılacak olan 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig'e katılacağını beyan eden 108 takımın müsabakaları 09 Haziran 2021 Çarşamba günü başlayacak ve Maçlar çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacak. Bu sezon 266 takımın katılımıyla oynanacak olan BAL, Covid-19 riskinin devam ettiği süreçte daha önce açıklanan statüde ve tarihlerde başlatılamaması üzerine bu sezon lige katılmayacağını belirten 158 kulübün haklarının saklı tutularak 2021-2022 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de yer almalarına karar verilmişti. BAL'a katılacağını belirten 108 takım 4 ayrı bölgede, 4 takımlı üç ve 3 takımlı beş grupta 27'şer takımın katılımı ile çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacak.

TFF 3.LİG'E ÇIKACAK TAKIM SAYISI AÇIKLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Ligden TFF 3.Lig'ine çıkacak takım sayısı belirlendi. BAL'a katılacağını belirten 108 takım 4 ayrı bölgede, 4 takımlı üç ve 3 takımlı beş grupta 27'şer takımın katılımı ile çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacak. Her bölgede grup birincisi olan 8 takımın tarafsız grup merkezlerinde tek maç eleme usulü oynayacakları çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları sonunda bölge birincisi olan 4 takım TFF 3.Lig'ine çıkma hakkı kazanacak.

KATILAN TAKIMLARIN LİSTESİ

266 takımın katılımıyla oynanacak olan 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig, Covid-19 riskinin devam ettiği süreçte daha önce açıklanan statüde ve tarihlerde başlatılamaması üzerine bu sezon lige katılmayacağını belirten 158 kulübün haklarının saklı tutularak 2021-2022 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de yer almalarına karar verilmişti. Sıkıştırılmış bir takvim ile oynatılacak olan Bölgesel Amatör Lig'e katılacağını beyan eden 108 takımın 2020-2021 Sezonu Bal' A Katılacak İller ve Kulüplerin Listesi şu şekilde oluştu:

Afyon Bolvadin Belediyespor - İscehisar Spor

Ağrı Doğubayazıt Belediye Spor

Amasya - Amasyaspor - 1968 Futbol Kulübü - Merzifonspor

Ankara - Ankara Dsi Spor - Ankara T.K.İ. - Sincan Belediyespor

Antalya - Kepez Belediyespor

Aydın - Eşin Grup Söke Spor - Kuşadasıspor

Balıkesir -Ayvalıkgücü Bld.Spor

Bartın - Bartınspor

Batman - Batman 72 Belediye Spor

Bilecik - Bayırköy Spor Kulübü

Bingöl - K.Yıldırımspor

Bitlis - Güroymakspor

Bolu - Bolu Abant Futbol Kulübü

Burdur - Bucak Belediye Oğuzhanspor - Yeşilova Belediye Spor

Bursa - Nilüfer 2021 Futbol Kulübü- Elmasbahçelerspor - Görükle İpekspor Gülbahçespor - İnegöl Kafkas Gençlikspor - Mustafa Kemalpaşa Spor Belediye

Çanakkale - Bigaspor

Çankırı - Kurşunlu Belediyespor

Çorum - Çorum Çimentospor

Diyarbakır - Bağlar Belediyespor- Bismil 21 Sportif Faaliyetler G.K. - Çınar Belediyesispor - Diyarbakırspor- Silvan Belediye Spor

Düzce - Çilimli Belediyespor

Edirne - Uzunköprüspor

Elazığ - Mediline Hospital Fırat Üniversitesi GSK

Erzincan - Erzincan Ulalar Spor

Burdur - İdmanocağıspor - Yakutiyespor

Eskişahir - Anadolu Üniversitesi - Eskişehir Yunus Emre Spor

Gaziantep - Gaziantep Ankas Spor

Hatay - 5 Temmuz İskenderun Spor - Antakya Belediyespor Futbol Kulübü

Iğdır - 76 Iğdır Belediye Spor

Isparta - Isparta 32 Emre Spor

Istanbul - Alibeyköyspor - Bağcılarspor Kulübü - Beykozspor 1908 A.Ş.

Bulvarspor - Cevizli Anadolu Spor - Dudullu - Maltepespor- Sultangazi Spor

İzmir - Aliağa Futbol - Bornova Yeşilovaspor - Buca Zaferspor - Çiğli Belediyespor - İzmirspor - Torbalıspor- Torosgücü

Kahramanmaraş - Elbistan Spor - Türkoğlu Belediyespor

Kastamonu - Kastamonu Özel İdare Köy Hiz.Spor

Kayseri - Emar Grup Futbol Kulübü - Talasgücü Belediyespor

Kocaeli - Başiskele Doğantepespor - Değirmenderespor- Karamürselspor - Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor- Kullar 1975 Spor - Yuvacıkspor

Konya - Akşehirspor - Gölyazı Bld.Spor

Kütahya - Evliya Çelebi Çağlayan Azotspor - Tki Tavşanlı Linyitspor

Manisa - Ahmetli B. - Bieksper Hacırahmanlı Spor - Manisa Sanayi Spor- Yunus Emre Belediye Spor

Mardin - Mazıdağı Fosfat Spor

Mersin - İdmanyurdu 1925 Spor

Muş- Muş Belediye Spor - Muş Menderes Spor

Nevşehir - Suvermez Kapadokya Spor

Ordu - Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği S.K. - Ünye 1957 Spor

Osmaniye - Düziçispor Futbol Kulübü

Rize - Çamlıhemşin Belediyespor - Rize Özel İdare Spor - Salarha

Sakarya - Erenlerspor - Hendek Spor - Karasuspor

Samsun - Atakum Belediyespor

Siirt - Kurtalanspor

Sinop - Boyabat 1868 spor

Sivas - Cumhuriyet Üniversitesi GSK

Şanlıurfa Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor - Viranşehir Sanayi

Şırnak - 1960 Silopi Spor

Tokat - Erbaa Gençlik Spor- Niksar Belediyespor

Trabzon - Sebat Gençlik Spor - Tonya Doğanspor

Van - Van Yolspor

Zonguldak - Kilimli Belediyespor

KATILAN İL SAYISI: 56

KATILAN TAKIM SAYISI: 108