Gaziantep’te yayın yapan yerel bir haber sitesinde, ildeki vaka artışlarına sebep olarak Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Kahramanmaraş gösterildi.

Gaziantep medyasına göre; Bakan Koca, Gaziantep’e genellikle Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Kahramanmaraş’tan gelen Koronavirüs taşıyıcılarından kaynaklandığını tespit ettikten sonra sert tedbirler alınması için Gaziantep Valisi Davut Gül’ü uyarmış.

Vali Gül’de, Bakan Koca’nın talimatı üzerine Gaziantep’te bir çok yeni tedbirler alarak vakaları düşürmeye çalıştığını belirtmiş.

KAHRAMANMARAŞ'A GELİNCE VİRÜS TAŞIDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Ancak durum hiçte Gaziantep medyasının savunduğu gibi değil. Üstelik tam tersi bir durum söz konusu.

Bugün ajanslara düşen bir haberde kurs için Gaziantep’in İslahiye ilçesinden Kahramanmaraş’a gelen bir kişinin fenalaşması üzerine yapılan testte virüs taşıdığı ortaya çıktı. Virüs taşıyan kişinin memleketinde oturduğu koca apartman karantinaya alındı.

Ayrıca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece yaptığı basın toplantısında 5 ilin vaka sayılarında son bir haftadan beri yoğun bir şekilde arttığını, Türkiye’de 2. sırada Gaziantep’in bulunduğunu söyleyince, Gaziantep şok etkisi yaptı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sürekli maske, mesafeler konusunda ceza yazdırmasına rağmen, Türkiye’de yine cezada birinciliği korurken, bu seferde vakada Ankara’dan sonra ikincilik sırasında bulunmasıda Gaziantep’in koronavirüste ne kadar sıkıntılı bir şehir olduğu ortaya çıktı.