Elbistan’da doğan ve kısa süre sonra Kahramanmaraş’tan ayrılan ünlü oyuncu Gaziantep’te çekilen TRT’nin sevilen dizisinde Seyit Ali karakteriyle meslek hayatını sürdürüyor.

Bir dönem Çiftlik Bank’ın yüzü de olan ve bu nedenle gündemden düşmeyen usta oyuncunun rol aldığı dizi her Çarşamba akşamı ekranlara geliyor.

Mehmet Çevik kimdir?

Oyuncu / Yönetmen. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. 1 Aralık 1961’de Kahramanmaraş’ta dünyaya gelmiştir. 59 yaşındadır.

1986 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun oldu.

Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce, Kıbrıs Devlet Tiyatrosunda görevlendirildi. 1997 yılında Kocaeli Şehir Tiyatrosuna tayin oldu. Halen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevi devam etmektedir. Mehmet Çevik 'in yönettiği 'Çıkmaz Sokak Çocukları' oyunu ise 1 Aralık 2014 tarihinde Tiyatro Gazetesi'nin düzenlediği Türkiye geneli "1. Anadoninde en iyi oyun ve prodüksiyon kategorisinde ödül aldı.

2006 yılında "Sağır Oda" adlı dizide Orhan Kılıç, Çağla Kubat, Engin Cezzar, Mahir Günşiray, Arsen Gürzap, Köksal Engür, Ertan Saban ile birlikte oynarken "Zahit" karakterini canlandırdı.

2007 yılında ise "Menekşe ile Halil" adlı dizide Sedef Avcı, Kıvanç Tatlıtuğ, Hasan Küçükçetin, Fırat Tanış, Yıldız Kültür, Murat Daltaban ile beraber rol almıştır.

Orhan Kemal'in Hanımın Çiftliği adlı romanından uyarlanan 2009 yılında "Hanımın Çiftliği" adlı dizide Mehmet Aslantuğ, Özgü Namal, Caner Cindoruk, Necip Memili, Hakan Boyav, Mehmet Ali Oral, Ali Düşenkalkar ile birlikte oynarken Mehmet Çevik Özgü Namal'ın babası rolünde "Cemşir" karakterini canlandırmıştır.

10 Aralık 2014 tarihinde TRT 1'de başlayan "Diriliş: Ertuğrul Gazi" adlı dizide Engin Altan Düzyatan Ertuğrul Gazi'yi canlandırırken Esra Bilgiç, Halime Hatun karakterini canlandırdı. Diğer rollerde ise Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi isimler rol aldı.

Oynadığı Diziler:

1990 Tembel Ahmet, TRT (4 Bölüm Yayınlandı)

1991 Peri Kızı, TRT (3 Bölüm Yayınlandı)

1996 Kurtuluş, TRT

2003 Kasabanın İncisi, TRT

2003 Mühürlü Güller, TRT

2005 Kırık Kanatlar, Kanal D

İsmet Karaokur Bulvarı’nda Yürüyüş Yolları Yenileniyor İsmet Karaokur Bulvarı’nda Yürüyüş Yolları Yenileniyor

2006 Sağır Oda, Zahit Karakteri Kanal D

2007 Menekşe İle Halil, Hasan Karakteri Kanal D

2009 Aynadaki Düşman, Tahir Baba Karakteri TRT

2009 Hanımın Çiftliği, Cemşir Karakteri Kanal D

2011 İffet, Ahmet Karakteri Star Tv

2012 Böyle Bitmesin, Ahmet Karakteri TRT

2013 Güzel Ve Çirkin, Asayiş Şube Müdürü Remzi Karakteri Kanal D

2014 Diriliş Ertuğrul, Deli Demir Karakteri TRT

Oynadığı Sinema Filmleri:

1991 Üçüncü Gözle Yardımcı Yönetmen Olarak

2013 Mahmut İle Meryem, Kesis Karakteri Beyaz Perde

Editör: TE Bilişim