Doğan, önceliklerinin ceza yazmak değil, insan hayatı olduğunu söyledi.

YANDAN ÇARPMALI KAZALAR BİRİNCİ SIRADA

Kahramanmaraş'ta 2018 yılının enlerine bakıldığında ise ölümlü kazaların arttığı, yaralanmaları kazalarda ise azalma görüldüğü, sürücülerin emniyet kemeri takma alışkanlığının arttığı, kazaların en çok yandan çarpma, devrilme ve savrulma, arkadan çarpma şeklinde meydana geldiği, bunun nedeninin ise hız ihlali, genel manevra kurallarına uyulmaması, kavşak ve dönüş kurallarına uyulmamasından kaynaklandığı öğrenildi. Hakan Doğan, 6 Şubat'ta tüm Türkiye genelinde yaya öncelikli trafik algısı oluşturmak amacıyla düzenlenecek etkiliğe ilişkinde bilgiler verdi.

DRONE İLE DENETİMLERE AĞIRLIK VERİLECEK

Trafik Şube Müdürü Hakan Doğan 2019 yılına ilişkinde önemli bilgiler verdi. Yeni dönemde Drone ile trafik denetimine ağırlık verileceğini belirten Doğan, ''2019 yılı boyunca seçilen 31 pilot ilde devam etmesi ilimizde de yıl boyunca devam edecek. Yaşam çadırımız kurulduğundan beri 6 bin araç çadırımızdan geçti yaklaşık 15 bin 700 yolcu genel müdürlüğümüz tarafından hazırlanan görselleri videoları izleyerek bilgilendirildi. Yaklaşık 4 bin çocuğumuza derslerine bizzat katılarak ana okul ve ilkokul seviyesi ağırlıklı okullarında trafik eğitimi verildi. Projemiz yine 2019 da devam edecek'' dedi.

EMNİYET KEMERİ KULLANIMI ARTTI

Kahramanmaraş'ta vatandaşların emniyet kemeri takma alışkanlığının arttığı söyleyen Doğan, ''Memnuniyetle söyleyebiliriz il merkezimizde özellikle emniyet kemeri kullanım oranı %30'lardan %45'lere çıktı. 2019 yılında hedefimiz bu oranı daha da yükseltmek. 2018 yılının başından itibaren bize iletilen iki önemli sorun vardı. Birisi abartı egzoz takarak vatandaşlarımızın rahatsız edilmesiydi. Bununla ilgili sivil araçtan ve sivil personelimizden oluşan özel ekipler kurduk. Ekiplerimiz takip etti. Diğeri de çift sıra parklardı. Bunlarda da çok büyük bir başarı sağladık'' dedi.