Trabzon Caddesi kapalı. Şelale parkın önünden bu istikamete gelen yolda kapalı.

Kahramanmaraş'ın Trabzon Caddesi koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kullanıma kapatıldı.

Edinilen bilgiye göre; 

Trabzon bulvarı

Hafta içi 10:00-20:00 Saatleri arasında kapalı olacak.

Hafta sonu 09:00-20:00 saatleri arasında kapalı olacak.

Kahramanmaraş’a sokağa çıkma yasağı geldi mi

Kahramanmaraş Valiliği’nden Sokağa Çıkma Yasağına İlişkin Yeni Açıklama!

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 20 yaş altındaki vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağının uygulamada tereddütleri doğurması nedeniyle Kahramanmaraş Valiliği yeni bir açıklama yaparak; 18-20 yaş grupları arasındaki istisnai durumlara açıklık getirdi.

Başkan Mahçiçek, personeliyle helalleşerek vedalaştı Başkan Mahçiçek, personeliyle helalleşerek vedalaştı

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 20 yaş altındaki vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağının uygulamada tereddütleri doğurması nedeniyle Kahramanmaraş Valiliği yeni bir açıklama yaparak; 18-20 yaş grupları arasındaki istisnai durumlara açıklık getirdi.

Kahramanmaraş Valiliği’nin almış olduğu karar göre; Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya işçi statüsünde görevli olanlar ile özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile bu durumu belgeleyenler sokağa çıkma yasağına tabii olmayacaklar. Ayrıca tarımsal üretimin sürekliliği açısından önemli bir fonksiyona sahip mevsimlik tarım işçileri sokağa çıkma yasağından muaf tutulacaklar.

Bunun yanında sokağa çıkma yasağından muaf olan 18-20 yaş grubundaki vatandaşların istisna kapsamında olduklarını kanıtlayacak belgeleri yanlarında bulundurmaları ve denetimler sırasında bu belgeleri ibraz etmeleri gerekiyor.

İşte Kahramanmaraş Valiliği’nin sokağa çıkma yasağından muaf tutulan yaş gruplarına ilişkin yeni açıklaması:

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 05 Nisan 2020 günü saat 11.00’da Vali Vahdettin ÖZKAN Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanarak aşağıdaki kararları almıştır.

Koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla bugüne kadar ilimizde birçok tedbir alınmıştır. 

Öte yandan 01.01.2000 sonrasında doğanların sokağa çıkmalarını geçici olarak yasaklayan 03.04.2020 tarih ve 20 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararının kapsamı konusunda uygulamada bazı tereddütler yaşandığından bu tereddütlerin giderilmesi ve uygulama birliğinin tesis edilmesi amacıyla aşağıda belirtilenlerin kapsam dışı tutulmaları gerektiği değerlendirilmiştir.

Buna göre doğum tarihi 01.01.2000-01.01.2002 tarihleri arasında (18-20 yaş aralığında) olmakla beraber; 

Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya işçi statüsünde görevli olanlar,

Özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile bu durumu belgeleyenler,

Tarımsal üretimin sürekliliği açısından önemli bir fonksiyona sahip olan ve iller arasındaki planlama, seyahat ve konaklama koşulları İçişleri Bakanlığının 03.04.2020 tarih ve 6202 Sayılı Genelgesi ile düzenlenen mevsimlik tarım işçilerinin, İçişleri Bakanlığının 03.04.2020 tarih ve 6235 Sayılı Genelgesi ile getirilen sokağa çıkış yasağından muaf tutulmalarına,

Bu istisnaların 01.01.2002 tarihinden sonra doğanlara (18 yaşından küçüklere) uygulanmamasına,

Sokağa çıkış yasağından muaf tutulanların istisna kapsamında olduklarını kanıtlayacak belgeleri yanlarında bulundurmalarına ve denetimler sırasında bu belgeleri ibraz etmelerine,

Alınan kararların Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlıklar İlçe Belediyeleri ve İl Sağlık Müdürlüğünün internet sayfalarında ilan edilmesine ve sosyal medya hesaplarından paylaşılmasına,

Alınan kararların İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yerel basında duyurulmasına,

İlan tutanaklarının dosyasında muhafaza edilmesine,

Alınan kararların ilçelerde kaymakamlar koordinesinde kolluk güçlerince, sağlık ve zabıta teşkilatınca yürütülmesine,

Alınan idari tedbirlere uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereği idari işlemin kaymakamlar tarafından tesis edilmesine,

Oybirliği ile karar verilmiştir.

Editör: TE Bilişim