Kahramanmaraş'ın ana arterlerinden birisi olan ve adeta şehrin göz bebeği olan Trabzon Caddesi 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla önce yayalaştırma kararı alınmış daha sonra ise tek şerit araç gidişine izin verilecek şekilde planlanmıştı. Eski halinde çift şerit gidiş ve çift dönüş olan yolun tek gidiş şeklinde dönüştürülmesi, özellikle akşam saatlerinde trafiğin yoğun olması caddenin yeniden eski haline döndürülmesini gündemden düşüryor.

Taşlar Yerinden Çıkıyor

Trabzon Caddesi üzerinde yatay şekilde tek sıra parka izin verilse de, araç sürücülerinin gün içerisinde sık sık yaptığı ikinci sıra parklarda trafiğin akışına engel oluyor. Trafik polislerinin yaptığı müdahalelere rağmen, duyarsız vatandaşlar ekiplerin olmadığı zamanlarda yeniden ikinci sıralara park yapıyor ve trafiği yavaşlatıyor. Cadde üzerinde yapılan taşların da zorlu kış aylarında sınavı geçememesi, sürekli taşların yerinden çıkması ve tadilat yapılması tepkileri beraberinde getiriyor.

Kalıcı Çözüm Bekleniyor

Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesinin sosyal medya üzerinden yaptığı ankette de vatandaşların büyük bir bölümü caddenin eski haline dönüştürülmesini istiyor. Bazı vatandaşlar tamamen araç trafiğine kapatılmasını isterken, bazıları ise yeni ve kalıcı bir çözüm bekliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, seçim sürecinde yaptığı açıklamalarda caddenin geleceğiyle ilgili olarak esnafla istişare edileceğini belirtmişti. İlerleyen süreçte ne olacağı ise merak ediliyor.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN