'Toplumcu mühendisler ve mimarlar meclisi', Türkiye'de pandeminin başladığı ilk günden beri gazetelerde yer alan 'betonlaşma' haberlerini derleyerek bir harita oluşturdu. Harita’da Kahramanmaraş’ta yerini aldı.

Afşin, Kahramanmaraş, Türkiye

31 Mart 2020

Türkiye salgınla mücadele ederken, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde termik santral için ‘ÇED Olumlu’ kararı verildi. Projenin ÇED raporunu ise Kanal İstanbul’un da raporunu hazırlayan Çınar Mühendislik hazırladı.

Nurhak/Kahramanmaraş, Türkiye

29 Ağustos 2020

Maraş’ın Nurhak ilçesi yakınlarında işletilmek için ÇED gerekli değildir kararı alan demir-alüminyum madeni yöredeki hayvancılığı tehdit ediyor. Beş köyün ortasında yapılmak istenen maden bölgesi ormanlık ve meralardan oluşurken, bölgede 8 ay boyunca hayvancılık yapan yurttaşların 100-150 yıllık çadırlarının bulunduğu dile getiriliyor.

Kahramanmaraş, Aksu, Kahramanmaraş, Türkiye

19 Nisan 2020

Aksu çayı’na yaklaşık 48 fabrikanın atıkları denetimsiz biçimde bırakılıyor. CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç paylaştığı havadan çekilen görüntülerde oluşan tahribatı göz önüne koydu.Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün, Büyükşehir Belediyesi’nin denetim görevini yapamamasını eleştiren Öztunç, bu çevre katliamının sorumluları ve görevini yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında da suç duyusunda bulunacağını açıkladı.

Toptaş: “Onikişubat’a Oto Sanayi Sitesi Kazandıracağız” Toptaş: “Onikişubat’a Oto Sanayi Sitesi Kazandıracağız”
Editör: TE Bilişim