TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde ilk çekiliş 24 Şubat tarihinde İzmir'deki 750 konut için yapılacak. TOKİ kura çekiliş tarihi, 30 Haziran tarihine kadar devam ederken Kahramanmaraş’a yapılacak konutların kurası ise 21 Nisan 2020 Salı günü gerçekleştirilecek.

‘’100 bin konut 262 proje’’

TOKİ.gov.tr resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan TOKİ kura çekiliş tarihi ile İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş başta olmak üzere, toplam 262 projenin yer alacağı TOKİ kura çekilişi için bazı illerde yeterli sayıya ulaşılamadığı için çekiliş gerçekleşmeyecek. Ülke genelinde inşa edilecek olan 100 bin sosyal konut içerisinde başvuru sayısı yeterli olan iller arasında bulunan Kahramanmaraş’a ise 2 bin konut yapılacak.

‘’2021’e kadar teslim edilecek’’

Kuraların tamamlanmasının ardından 262 projenin 2021 yılına kadar tamamlanarak ev sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. TOKİ, kura sonuçları bilgisini ise resmi internet sitesi üzerinden özel bir otomasyon ile duyuracak. TOKİ kura sonuçları, duruma göre E-Devlet üzerinden de yayımlanabilecek. Ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar, katılım bankaları ve kamu bankaları tarafından finanse edilecek. Dulkadiroğlu İlçesi 350, Onikişubat 350, Afşin 2. Etap 350 Konut, Elbistan 600, Göksun 350 olmak üzere Kahramanmaraş’ta toplam 2 bin konut yapılacak.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN