Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Batman, Siirt, Kahramanmaraş, Adıyaman, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Sivas il sınırları içindeki demiryolu hat ve istasyonlarında 22 Mayıs-02 Haziran 2019 tarihleri arasında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacaktır.

Uzman personel gözetiminde, demiryolu araçlarını olumsuz etkileyen ve kendiliğinden yetişen otlara karşı kimyasal ilaçlama gerçekleştirileceği bildirildi.

Kimyasal ot ilaçlamasında kullanılacak süspansiyonun, çevredeki insan ve hayvan sağlığı açısından zararlı olmaması için gereken tüm tedbirlerin alındığına işaret edilen açıklamada, buna rağmen ilaçlamayı müteakip, demiryolu hattının 15 metre yakınında hayvan otlatılmaması ve ot hasadının yapılmaması gerektiğini belirtildi.

Açıklamada,

Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıdığından;  Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları,  belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı yapmamaları önemle duyurulur.

İlaçlama Programı:

22-23 Mayıs 2019 tarihlerinde Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya il sınırları içerisindeki Narlı - Malatya istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

24-25-26 Mayıs 2019 tarihlerinde Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Batman, Siirt il sınırları içerisindeki Malatya-Diyarbakır ve Kurtalan istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

26-27-28 Mayıs 2019 tarihlerinde Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis il sınırları içerisindeki Yolçatı- Tatvan istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

30-31 Mayıs 2019 tarihlerinde Van il sınırları içerisindeki Van- Kapıköy istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

02 Haziran 2019 tarihinde Malatya, Sivas il sınırları içerisindeki Malatya-Çetinkaya istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: TE Bilişim