Korona virüsü salgını sebebiyle uzmanlar tarafından bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketilmesi uyarısında bulunduğu sarımsağa vatandaşların ilgisi artarken, kilosu 100 TL'ye kadar yükselmişti. Türkiye'de sarımsak üretiminin en yoğun yapıldığı yer Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi olarak bilinirken, Türkiye ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayan Kahramanmaraş sarımsağı; Taşköprü sarımsağına rakip oldu.

Kahramanmaraş'ta üretilen sarımsağın kilosu 20 liradan piyasaya sürüldü. Mersin, Adana, Ankara ve İstanbul'a gönderilen sarımsaklar bu yıl Samsun'daki pazarcı esnafları tarafından da satışa sunuldu. Kahramanmaraş sarımsağı aroması, lezzeti ve diş büyüklüğü iriliği ile Karadeniz Bölgesi'nde de tüketicilerin ilgisini çekmeye başladı.

MUCİZE BESİN DENİYOR
Uzmanlar; pek çok hastalığa karşı vücudu korumaya yardımcı doğal besinlerden bir tanesi olan sarımsağın, saç ve tırnak sağlığının korunması, kanserden korunma, cinsel sağlığın korunması, kilo kontrolünün sağlanması, kalp ve damar hastalıkları ile diyabet gibi kronik hastalıklara karşı korunma gibi pek çok alanda mucize bir besin olarak tanımlanıyor.