Ramada Otel’de gerçekleştirilen program Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesi tanıtım filmlerinin gösterimi ile başladı.

Tanıtım filmlerinin ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehirlerin bir kimliği olduğuna işaret ederek: “Bir şehre sahip çıkmak, her şeyden önce onun tarih, kültür kimliğine sahip çıkmakla mümkündür. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “Şehirleri şekillendiren insandır. Ancak insan, şehirleri şekillendirdiği kadar, şehirler tarafından da şekillenen varlıktır.” demektedir. Bizde bu anlayışla Kahramanmaraş’ımızı kadim medeniyetimizin temelleri üzerinde geleceğe taşıyacak şekilde inşa ediyoruz.

Tarih bir şehrin beyni, kültür ise kalbidir. Tarihin izleri silinmiş bir şehir hafızasını yitirmiştir. Kültürünü kaybetmiş bir şehir ise kalbini kaybetmiştir.

Biz de, bu kente hizmet vazifesini yüklenmiş kişiler olarak; şehrimizin tarihi ve kültürel yapısını koruyarak geleceğe taşıma adına çaba göstermekteyiz.

Şehirler kimlikleri ile hatırlanır ve anılırlar… Büyükşehir Belediyesi olarak bu güzelliklerin anlatılması ve anlaşılmasına katkıda bulunuyoruz. Şehrimizin zengin tarihinden kaynaklanan kültürel birikimin hayat bulması ve turizmin gelişmesine katkı sunmak amacıyla örnek restorasyon çalışmaları yürütüyoruz.

Kahramanmaraş, herhangi bir yer, şehirlerden bir şehir değildir.

Kahramanmaraş Anadolu ve Mezopotamya uygarlıklarının birbiriyle karşılaştıkları ipek yolu ve baharat yolu üzerinde kurulmuş, 16 bin yıllık tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış yurdumuzun özel şehirlerindendir.

Kahramanmaraş aynı zamanda Türkiye’nin kurtuluşuna ev sahipliği yapmıştır. Birinci Meclis, kurtuluş mücadelesindeki yiğitliğinden, kahramanlığından dolayı İstiklal Madalyası’nı bütün bir şehre vermiştir. Kahramanmaraş Türkiye’nin İstiklal Madalyalı ilk şehri, isminin başına “Kahraman” unvanı alan dünyadaki tek şehirdir. Birlikte yaşama kültürünün tarihi örneğini sergilemiş Kahramanmaraş, Türkiye’nin tüm renklerine, kokularına, desenlerine, türkülerine sahip bir kenttir.

Görkemli tarihiyle görenleri kendisine hayran bırakan Kahramanmaraş, toprakları üzerinde barındırdığı köklü miraslarına sahip çıkarak yarınlarla buluşmasına olanak sağlıyor.

Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Anadolu kültür mirası, aslında yerel yönetimler için önemli bir alt metindir. Köklü bir medeniyete sahip bir coğrafya üzerinde yaşamanın değerini biliyor, bizde Büyükşehir Belediyesi olarak sınırlarımız içerisinde kurulmuş ihtişamlı medeniyetlerin geride bıraktıkları eşsiz mirasları gelecek nesillerle buluşturmaya büyük önem veriyoruz.

Kahramanmaraş kökleri olan, tarihi olan, kalbi olan bir şehir.

Sizleri böyle bir şehirde ağırlamaktan onur duyduğumuzu ifade ederek hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından kürsüye gelen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Dulkadiroğlu İlçesinin kadim medeniyetin izlerini taşıdığını ve bu bağlamda çalışmaları bu yönde yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Tarihi Kentler Birliği Başkanı –Şanlıurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Tarihi Kentler Birliği buluşmalarının aradaki sevgi bağlarını güçlendirdiğini ve aynı zamanda tarihi ve kültürel varlıkların gelecek kuşaklara taşınmasında önemli bir rol oynadığını söyledi.

Açılış konuşmalarında kürsüye son olarak gelen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise bu tür toplantıların bilgi ve birikim paylaşımları açından çok önemli olduğuna işaret ederek ev sahipleri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesine teşekkür etti.

Tarihi Kentler Birliği Toplantısının 20 Ekim 2018 Cumartesi günü saat 09.35’te devam edileceği belirtilerek toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilişim