Tekstilde sürdürülebilir bir gelecek oluşturmak isteyen sektör temsilcileri bu yolda çalışmalarına yenisini ekledi.

Kipaş Tekstil ve Orbit Consulting birlikte organizasyonuyla İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Sustainability Talks” Tekstilde Sürdürülebilirlik Konferansı’nda; izlenebilirlik ve sosyal uygunluk prosedürleri, çevreye zarar vermeyen hammadde, tedarik zincirinde şeffaflık, çevreci tasarımlar, tekstilde sürdürülebilir bir gelecek yolculuğu gibi konular ele alındı.

Etkinliğe katılanlar, sürdürülebilir üretim konusunda; Kipaş Holding’e bağlı Kipaş Tekstil’in geliştirdiği projeleri ve başarılı çalışmaları büyük bir ilgiyle karşıladı.

Kipaş Tekstil’in özellikle göze çarpan çalışmaları arasında; Karbon salınımın azaltılması, üretimde kullanılan suların geri dönüşümü ve azaltılması, pet şişe atıklarından tekstil üretiminin yapılması gibi konular yer aldı.

Sürdürülebilirlikte Örnek Firma; Kipaş Tekstil!

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kipaş Tekstil Genel Müdürü ve Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Halit Gümüşer;

“ Bu etkinlik ile dünyada ve ülkemizde sürdürülebilirlik adına neler yapıldığını, neler yapabileceğini ve karşılaşılan sorunları ele aldık. Ayrıca Kipaş Tekstil olarak yoğun ilgi ve takdir gören çalışmalarımızı tanıtma fırsatı bulduk ve daha iyi bir dünya için önerilerimizi paylaştık. Biliyorsunuz ki Kipaş Tekstil, üretimin her aşamasında doğaya ve çevreye özen gösteren, sürdürülebilir ve yüksek teknolojiye sahip politikayı benimsemiştir. Bizim için doğamızın korunması ve gelecek nesillere sahip çıkmak her şeyden önce geliyor. Biz Türkiye’de ve Dünya’da sürdürülebilir tekstil üretimini yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.

Ayrıca sürdürülebilir moda için hammaddenin sürdürülebilir kaynaklardan gelmesi gerektiğinin altını çizen Halit Gümüşer "Bunun dünyada birçok örneği var. Değişik markalar standartlar yayınlıyorlar. Bu standartlara uygun biçimde hammadde ve iplik tercihi yapıldığında, kumaşların daha az su tüketilerek çevreye zarar vermeden üretimi yapıldığında sürdürülebilir ürün oluyor. Aynı zamanda sosyal şartların da yerine getirilmesi gerekiyor. Bunların hepsi bir bütün olarak karşılandığı zaman sürdürülebilir tekstil ürünleri ortaya çıkıyor.” İfadelerini kullandı.