Edinilen bilgiye göre, 21 Nisan 2018 Cumartesi günü Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesinde Şazibey Mahallesinde apartmanlar arasında kucağında çocuk ile gezen bir kadın site güvenlik görevlisi tarafından fark edildi. Kadını fark eden güvenlik görevlisi hemen polisi aradı.

İhbar yerine gelen yankesicilik büro sivil devriye polislerince kısa bir süre kadın şahsı takibe alan bayanı apartmanlar önünde yakaladı.

Kayseri'den Kahramanmaraş'ta geldiği anlaşılan kadının 21 yaşındaki hanım durmuş olduğu belirlendi ve polisin yaptığı kimlik sorgusunda 5 ayrı suç kaydı olduğu,4 ayrı hırsızlık dosyasından arandığı ve Kayseri mahkemesince hırsızlık suçundan 7 yıl 2 ay hapis cezası ile arandığı ortaya çıktı.

Şüpheli kadının geçmiş tarihli iş yerinden, otodan ve evden hırsızlık suçlarına karıştığı belirlendi. Kahramanmaraş'ta herhangi bir suça karışmadan yakalanan şahıs cezaevine teslim edildi.

Ayrıca şüpheli bayanın yakalanmasında polise haber veren güvenlik görevlisine polis teşekkür etti.

POLİS YİNE UYARDI!

Polis yetkilileri; Kahramanmaraş'ta meydana gelen evden hırsızlık olaylarının genellikle gündüz olduğunu, kendisine dilenci ve bohçacı görünümü veren kadınlar tarafından işlendiğine dikkat çekti.

Yüzde 70’i benzer şekilde gerçekleşen olaylara karşı vatandaşların kapılarını mutlaka anahtar ile kilitlemeleri gerektiğini, sadece kapıyı çekili tutmak durumunda hırsızların üzerinde taşıdıkları plastik aparatlar ile kapıları kolayca açıp hırsızlık yapabildikleri belirtildi.

155'İ ARAYANIN İSMİ GİZLİ TUTULUYOR

Dilenci ve bohçacı görünümlü şüpheli kadınların zaman kaybetmeksizin polise bildirilmesi, 155 i arayan vatandaşların isimlerinin gizli tutulacağı belirtildi.