Kahramanmaraş’ın en büyük caddesi Trabzon Bulvarı üzerinde yürüyerek yapılan canlı yayında Zekeriya Okutucu’nun sorularını yanıtlayan Ahmet Zor, Türkiye’nin en genç il başkanı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kahramanmaraş'a hizmet etmeyi çok gönülden isteyen birisiyim. Küçük yaşlarda elbette siyasetin içerisinde bulunmayı siyasetle hemhal olmaya Kahramanmaraş hizmetini götürmek isteyen birisiydim tabii bu kadar erken olmasını ben bile tahmin edemiyordum. 23 yaşında il başkanlığı görevini aldık. Göreve gelmemizle büyük bir heyecan oluştu. Teşkilatımızda bizden yaşça büyük insanların bize gönülden destek olması bizleri daha görevimizi çok daha kolay hale getiriyor. Türkiye’nin 19 yıldır aynı iktidarla yönetildiğini kaydeden Zor, “Ben küçük yaşlarda iken mevcut iktidar ülkeyi yönetmeye başladı. Bizim yaşımızdaki insanların başka iktidar görmedi. Ben buna rağmen SP içerisinde görev almayı çalışmayı ülkemize ve memleketimize hizmet etmek isteyen birisiyim. Bu nedenle mevcut iktidarla sürecin devam etmeyeceğini bizler duyuyoruz. SP’de siyaset yapmak gençler için bir olanak olduğunu düşünüyorum. Eğer bir yanlış görüyor iseniz düzeltmemiz lazım. Bugün gençlerimizin en büyük problemi üniversite mezunu kendi mesleğiyle alakalı iş bulamıyor. Neden ehliyete ve liyakata dayalı atama sistemi yok ortada. Bu nedenle geçim sıkıntısı yaşıyorlar” dedi.

Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede bulundu! Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede bulundu!

SP’nin milli görüş çizgisinde siyaset yaptığına dikkat çeken Zor, “Bu ülkenin çıkarları noktasında milli görüşün değeri ve ilkeleriyle hareket edildiğinde bu ülkenin çok daha sağlıklı çok daha güzel bir ortamda vatandaşlarına yaşama imkanı sunabileceğini ifade edebilen bir partidir. Geriye dönük 50 yıllık tecrübesiyle biz bugün bu siyaseti yapabiliyoruz. SP kurulduğu günden bugüne hiçbir zaman hazine yarımı almayan, kendi imkanlarıyla çalışmalarını yürüten bir siyasi kuruluştur. Hangi yaş gurubunda olursa olsun, aynı heyecanı yüreğimizde yaşıyoruz. Milli görüşün emekli olmaz, mili görüşün ölüsü olur. Bu nedenle tüm bölgelerimizde adım adım çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle ilçe kongrelerini yapmama kararı aldıklarını dile getiren Zor, “İlimizde ve tüm ilçelerimizde gençlerimize daha fazla görev düşüyor. Bununla birlikte kadınlarımızın da SP’de tüm bölgelerde çok aktif bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyor. Bu kapsamda sürekli yeni üye kayıtlarımızla bu çalışmaların meyvelerini gördüğümüzü belirtmek isterim” dedi.

Başkanlık sisteminin seçim ittifaklarını ortaya çıkardığını kaydeden Zor, “Seçimlerde ittifak yapılır, koalisyon yapılmaz. Seçimden sonra o ittifaklar dağılır. Geldiğimiz noktada SP’nin konumu, düşünceleri, ilkeleri dolayısıyla çok fazla gündemde olduğunu görüyoruz. Tüm medya kuruluşları ve vatandaşların SP’nin hangi ittifak içerisinde olacağı merak konusu olan bir durum. Çünkü seçimde bir ittifak yapmış ise, seçimden sonra kendi başımızayız. Bizim ittifakımızın adı seçim ittifakı değil, geçim ittifakıdır. ” şeklinde konuştu.

Mevcut iktidarın korona virüs tedbirlerini doğru uygulamadığını iddia eden Zor, “Tüm dünya kovid olmasına rağmen, tüm dünyanın gerisinde büyük sıkıntılara maruz kalıyor. Esnaflarımızın birçok sıkıntı yaşadığını görüyoruz. Bu anlamda bizim ittifakımızın tüm vatandaşlarımı nezdinde büyük önem teşkil ettiğini ifade etmek isterim. Geçim ittifakı asıl sorunumuz, asıl ihtiyacımız. Geçim ittifakının tüm vatandaşlara duyurulması noktasında yerelde ve genelde çalışacağız. Sorunlarına parmak basacağız. İnsanların evine ekmek götürebilmesi noktasında vatandaşlarımızla bir geçim ittifakı oluşturacağız. Hiçbir siyasi partinin olmadığı, sorunu olan tüm vatandaşlarımız geçim ittifakını ortaya çıkarmıştır” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının sonunda Kahramanmaraş’ın kendi kendine yeter bir şehir olmasına rağmen insanlarının başka şehirlere giderek geçimlerini sağladıklarını gördüklerine değinen Zor, “Kendi kendine yetebilen tarım şehri olan, turizm şehri olan Kahramanmaraş’ta iş göçü verdiğini görüyoruz. Ve yine eğitim noktasında yatırım yapılmadığı Kahramanmaraş’ta eğitim göçüde verdiğimizi söylemek isterim. Kamu kaynaklarının Kahramanmaraş’a kullanılmadığını, adil bir paylaşımın yapılmadığını görüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim