Yeni hizmet binamızın açılışında bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum diyen Kahramanmaraş SMMMO Başkanı Halit Alcı, “yılmadan, usanmadan mesleğimizi en iyi şekilde yapma kararlılığındayız” dedi.

SMMMO Başkanı Alcı, “Oda binamızın bugün modern ve müstakil bir yapıya kavuşmasında kuruluşundan bu yana bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Seçildiğimiz günden itibaren hizmet binamızın bitirilerek bir an önce faaliyete geçmesi için çok yoğun bir çalışma yaparak bugün sizlerin de katılımıyla binamızın açılışını yapıyoruz. Odamızın inşaatını tamamlayarak sizlerin ve TÜRMOB genel başkanımız ve yönetim kurulunun desteğiyle sözümüzü yerine getirmiş olduk. 205 metrekare bir odadan bin 100 metrekare olan bir hizmet binasına kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Yönetim katımız dersliklerimiz, personel katımız, çok fonksiyonlu kullanımı olan modern toplantı salonumuzda siz değerli üyelerimize 30 yıl hizmet edeceğini düşünüyoruz. 1989 yılında 3568 sayılı yasa ile hukuki bir kimliğe bürünen mesleğimiz bugün itibariyle ekonomi ve ticari alanında faaliyet gösteren bütün mükelleflere hizmet veren mali ve finansal tablolar hazırlayan ve devlete ödenen vergilerde büyük pay sahibi olan bir meslek mensuplarıyız” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş SMMMO Yeni Hizmet Binası Açıldı

“Yılmadan, Usanmadan Mesleğimizi En İyi Şekilde Yapma Kararlılığındayız”

Yılmadan, usanmadan mesleklerini en iyi şekilde yapma kararlılığında olduklarını dile getiren Alcı, “Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra 3 yıl staj süresi, bir yıldan fazla bitirme sınav süresi olmak üzere yaklaşık 9 yıllık zorlu ve meşakkatli bir süreçten sonra maliye müşavir olma hakkını elde etmekteyiz. Mesleki saygınlığımız daha üst seviyelere hep birlikte taşımalıyız. Bundan sonraki dönemde üyelerimizin refah seviyesini arttırmak, haksız rekabetle etkin bir mücadele sergilemek, üyelerimiz arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirmek, Türkiye’de seçkin bir meslek odası olabilmek ve kurumsal bir yönetim şekli sergileyebilmek temel hedeflerimizdendir. Oda hizmet binamızda bugün itibariyle 620 meslek mensubuz, 35 bitirme sınavına giren meslek mensubu adayımız, 110 tane stajyerimiz, 300 tane stajyer adayı olmak üzere 1065 meslek mensubu ve adayına hizmet vermenin gururunu yaşamaktayız. Mesleğimizi icra ederken yaşadığımız haksız rekabet, tahsilat sorunları, devamlı surette değişen mevzuatlar gibi mesleki sorunlarımız devam etmektedir. Fakat yılmadan, usanmadan mesleğimizi en iyi şekilde yapmaya ve statüsünü korumaya devam etme azmi ve kararlılığındayız” şeklinde konuştu.

***

“Türkiye’nin En Dinamik Ve Değişken Mesleklerinden Birini İcra Ediyoruz”

“Türkiye’nin en dinamik ve değişken mesleklerinden birini icra etmekteyiz” diyen Alcı, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bu sebeple devamlı surette eğitim, mevzuat değişiklikleri ve teknolojik değişiklikleri güncel olarak takip etmek zorundayız. Oda olarak meslektaşımızın her zaman yanındayız. Mesleki eğitim, seminer, konferans ve yeni oluşan mesleklerle alakalı eğitimlerde de üyelerimizi desteklemekteyiz. Bütün üyelerimizi ötekileştirmeden aynı mesafede kucaklayan bir yönetim anlayışı sergilemek temel prensiplerimizdendir. Bu bağlamda üyelerimizin de odamıza ve yönetime sahip çıkmasından dolayı mutluluk duymaktayız.”

Dulkadiroğlu İlçesi, Bahçelievler Mahallesi içerisinde bulunan yeni ve modern Hizmet Binasının açılış törenine; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ali Öztunç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, CHP İl Başkanı Esat Şengül, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masis Yontan ile oda üyeleri katıldı.