Coğrafi bilgiden yoksun yapılan afiş ise Kahramanmaraş’ta sert tepki ile karşılandı, bazı vatandaşlar “Google’yi açıp Kahramanmaraş’ın hangi bölgede olduğuna bakılsın” dedi.

Türkiye’nin en büyük 16’ıncı büyük ekonomisine sahip Kahramanmaraş, Akdeniz’in doğusunda yer alıyor. Kurtuluş mücadelesinde her bir ferdi ile gösterdiği topyekun direniş ile kırmızı şeritli istiklal madalyası kazanan şehir, bugün tekstil alanında dünya markalarına fason üretimi yapıyor. Bu kadar güçlü sanayi alt yapasının bulunmasına rağmen, şehri hala Doğu ve Güneydoğu illeri arasında gösterenler bulunması hem şehrin tanıtım eksikliği olduğunu gösteriyor, hem de bu şekilde program düzenleyenlerin coğrafi bilgisinin kıt olduğunu gözler önüne seriyor.

Öte yandan Ankara’da yaşayan Kahramanmaraşlılar ise duruma çok sert tepki gösterirken, yıllarca bürokrasinin içinde çalışan Ankara’nın tozlu yollarını bilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün ise duruma el atması bekleniyor.

GOOGLE’DE YAZIYOR

Kahramanmaraş Akdeniz Bölgesi’nin doğusunda yer alan kentin kuzeyinde Kayseri, Sivas ve Malatya bulunurken güney komşuları Osmaniye ile Gaziantep bulunurken, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen bir fuarcılık şirketi tarafından yapılan 02-05 Ocak günlerini kapsayan Doğu ve Güneydoğu illeri Tanıtım günlerinin içine Kahramanmaraş’ta alındı. Şehir bu yanlışa tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise; “Google’ye Kahramanmaraş nerede yazılınca anında Akdeniz bölgesi çıkıyor” dedi. 

İşte OSkandal bilboard