Şirikçi, yaptığı açıklamada, son yollarda siyasi istikrar ortamı sayesinde Türkiye ekonomisinin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer aldığını hatırlattı. Zeytin Dalı Harekatında vatan için göğsünü siper eden Mehmetçiklerin bu mücadelesinin zaferle sonuçlanacağına dair inancını dile getiren Atıf Şirikçi, “Mehmetçik göğsünü siper ederek, sanayici üreterek vatana hizmet ediyor. Bunları yaparken en büyük güvencemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu oldu. Çünkü yatırımcıya güven veren siyasi istikrardır” diye konuştu.

Şirikçi, ülke gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmede, bugün dünyada en büyük savaşın ekonomik savaş olduğuna vurgu yaparak, bu savaştan güçlü çıkmanın tek yolunun ise üretime dayalı bir yapıdan geçtiğine dikkat çekti. Atıf Şirikçi, sanayiciler olarak istikranın sürmesi için bir yandan yeni yatırım ve istihdam sahaları ile ekonomiye katma değer sağlarken, diğer yandan hükümetin ekonomik, siyasal ve sosyal politikalarına destek olduklarını, olmayı da sürdüreceklerini ifade etti.

Şirikçioğlu Mensucat olarak çalışan sayılarını 4 binin üzerine çıkardıklarını belirten Atıf Şirikçi, “Bu süreçte Türkiye’nin en büyük denim üreticilerden biri konumuna gelirken, yurt dışı pazar payımızı da arttırarak dünyaca ünlü markaların kumaş tedarikçisi haline geldik. Üretim kapasitemiz, istihdama sağladığımız katkı, ihracat ve vergi rakamlarımızla ülke ekonomisine güç veren bir şirket haline geldik” diye konuştu. Ülkemizde her alanda çok ciddi yatırımlar yapıldığını ifade eden Şirikçi, “Bir yanda dış güçler, diğer yanda içerideki işbirlikçileri, terörle, darbelerle güven ve istikrar ortamını bozarak Türkiye’yi boyundurukları altına almaya çalışıyorlar. Bu ülkenin ayakta kalmaması için her taraftan saldırıyorlar. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar ülkemizin büyümesine ve güçlenmesine mani olamayacaklar” ifadelerine yer verdi.