Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sahipsiz hayvanların yaşam kalitesinin arttırılmasını amaçlayarak, çevre sağlığı, halk sağlığı ve en önemlisi de sessiz dostlarımızın sağlığı açısından faaliyetlerini hızlı şekilde devam ettiriyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde bir taraftan hayvanların barınma ihtiyaçları giderilirken bir taraftan da sağlık açısından kontrolleri düzenli bir şekilde yapılıyor.

4 Bin 280 Sessiz Dost

Büyükşehir Belediyesi Mahalle ve Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Veterinerlik İşleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde sahipsiz sokak hayvanlarının her türlü bakımları yapılıyor. Veterinerlik İşleri Şube Müdürlüğü’nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada: “Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimize bir yıl içerisinde 4 bin 280 sahipsiz kedi ve köpek getirilmiştir. Bu getirilenlerden 1812 tanesi ateşli silah yaralanması, yüksekten düşme, iple boğma, bıçakla kesme, trafik kazası, tecavüze uğrama, zehirlenme, darbeye maruz kalma, bakteriyel ve viral enfeksiyonlara maruz kalmış vaziyette ekiplerimiz tarafından getirilerek tedavileri gerçekleştirilmiştir. 1457 adet köpeğimizin üremesi kontrol altına alarak kısırlaştırma işlemleri gerçekleştirilmiştir. 593 adet kedi ve köpeğimiz vatandaşlarımız tarafından talep görerek sıcak yuvalarına kavuşturularak sahiplendirilmiştir. 2 bin 680 adet sahipsiz sessiz dostlarımıza aşılama yapılarak koruyucu tedbirler alınmış olup hayvan barınağımızda her türlü bakımı yapılmaktadır” denildi.

Aşıları Tam Yapılmaktadır

Açıklamada: “Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi sahipsiz hayvanların sesi olmaya devam etmektedir. Veteriner Halk Sağlığı açısından büyük öneme sahip Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimiz sahipsiz hayvanların yaralanmaları, hastalanmaları durumunda tedavileri gerçekleştirilmekte ve yaban hayvanlarından olası viral hastalıklara karşı koruyucu önlem amaçlı aşıları uygulanmaktadır. Bu şekilde veteriner ve halk sağlığı açısından bulaşıcı hastalıkları ortadan kaldırılmaktadır” denilerek bilgi verildi.

Yazar Avcı, Teknoloji ve Edebiyat İlişkisini Anlattı Yazar Avcı, Teknoloji ve Edebiyat İlişkisini Anlattı
Editör: TE Bilişim