Karakoç, mesajına, Anadolu’nun dört bir yanına bağımsızlık için öncü olan Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıl dönümünü gururla ve coşkuyla idrak edildiğini belirti.

12 Şubat’ın, Maraş’ın kahraman evlatlarının, vatan için her şeyini feda etmekten çekinmeden bağımsızlık aşkı ve vatan sevgisiyle gösterdiği kahramanlık mücadelesi olduğunu vurgulayan Selahattin Karakoç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu mücadele Maraş halkı’ Maraş bize mezar olmadan düşmana Gülizar olmaz’ diyerek milletçe verdiği varoluş mücadelesinde tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. İşgale karşı bağımsızlık mücadelemizin ilk zaferini kazanan Maraşlı edelerimiz bu kahramanlıklarıyla ne kadar gurur duysak azdır. Biz her yıl bu kahramanlık destanını yaşarken ecdadımızın o günkü verdiği mücadeleden bir kez daha gurur duyduk. Çünkü, bu kutsal vatanımıza Emperyalistlerin kirli elleri bir daha asla dokunamayacaktır. Haçlılar şunu iyi biliyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türklerin kurduğu milli bir devlettir ve 12 Şubat ruhu bu ülkenin her yerini sarmış milli bir ruhtur.”dedi.