CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ortada bir belirsizlik oluştuğunu söyledi.

Aycan; “Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda, "Orada belirsizlik oluştu. Bunu nereden biliyorsunuz' derken, olabileceğini ima etti. Sayın Genel Başkanımız da onu öyle yorumladı. Bence olacak gibi gözüküyor. Birkaç seçimdir CHP başka kişileri aday gösterdiler. Gerçekten bu konuda samimiyse, aday olup mücadele etmesi gerekir. Ondan sonra 'Ben parlamenter demokrasiden yanayım' diyerek farklı bir kapı açmaya çalıştı ama o konuşmada olup olmayacağına dair net bir şey söylemedi" diye konuştu.

"Cumhur İttifakı olarak Millet İttifakı adayı kimi görmek istersiniz" sorusuna Aycan, "Biz zaten aday olarak Cumhurbaşkanımızı aday olarak göstereceğimizi söyledik. Bizim adayımız belli. Biz yine alacağımızdan eminiz" şeklinde cevap verdi.

Aşı ile ilgili olarak da Aycan, "Antikor bir protein. Aşı yaptıktan sonra antikor cevabı onu gösteriyor. Verilen rakamlar onu gösteriyor. Benim önemsediğim aşı ne kadar koruyacak. Aşı kaç yıl koruyacak? Rakamlar teoriktir. Aşının saklanması, dozu, yapma hataları devreye girer. Şu an için çalışmalar yeterli değil. Aşı uzun süreli umut vermiyor. Üç ay sonra hasta olma ihtimali var" diye konuştu.

Aycan risk grubu olarak tanımlandığında aşı yaptıracağını söyleyerek, sıkı şekilde maske kullanımına dikkat çekti.