Konuyu mecliste gündeme getiren Aycan ,Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Aycan, soru önergesinde şunları söyledi;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık

Aşağıdaki soruların aracılığınızla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplanmasını; Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. 23/07/2020

Prof. Dr. Sefer AYCAN

Kahramanmaraş Milletvekili

Kahramanmaraş’ın her geçen gün kent nüfusu artmaktadır. Ayrıca üretim ve ticari kapasitesi de yükselmektedir. Bu şehrin ulaşım ihtiyacını arttırmaktadır.

Bu kapsamda;

Kahramanmaraş il merkezine demiryolu ile gidebilmek mümkün müdür? Hangi tren seferleri il merkezine uğramaktadır? Günlük sıklığı nedir? Günlük sefer sayısını arttırmayı planlıyor musunuz?

Yük trenleri il merkezine ne sıklıkla uğramaktadır? Yük treni seferlerini arttırmayı düşünüyor musunuz?

Kahramanmaraş’a yüksek hızlı tren ile ulaşım sağlanmasıyla ilgili projeleriniz var mıdır? Varsa proje ne aşamadadır? Kahramanmaraş il merkezine yüksek hızlı tren ile ulaşım ne zaman mümkün olacaktır?

Editör: TE Bilişim