İsmet Karaokur Bulvarı’nda Yürüyüş Yolları Yenileniyor İsmet Karaokur Bulvarı’nda Yürüyüş Yolları Yenileniyor

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı, Viranşehirli yatırımcılar ve iş insanları ile bir araya geldi. Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Lokalinde düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, ŞUTSO Başkan Yardımcısı Kadir Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, Ticaret Odası Başkanı Ömer Yazmacı ile Viranşehirli yatırımcılar ve iş insanları katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Vekil Özşavlı, toplantıya ilgilerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti. Viranşehir’in birçok ilden büyük olduğunu hatırlatan Vekil Özşavlı, tarım ve hayvancılık konularında çok zengin olan ilçenin kalkındırılması ve istihdam sorunun çözülmesinde herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

"ÜRETTİĞİMİZİ İŞLEMEDİĞİMİZ İÇİN KAZANAMIYORUZ"

Şanlıurfa’nın tek başına Türkiye’de pamuk üretiminin yaklaşık yarısını karşıladığını belirten Vekil Özşavlı, üretilen pamuğun çok az bir kısmının Şanlıurfa’da işlendiğini belirterek “ İl olarak pamuk üretiminde birinciyiz. Fakat ürettiğimiz pamuk başta Antep olarak batıda kalan diğer illerde işlenmektedir. Fıstığı biz üretiyoruz. Gaziantep’te işleniyor ve adı Antep Fıstığı olarak anılıyor. Aroması çok lezzetli olan isotu üretiyoruz. Patentini Kahramanmaraş almaya çalıyoruz. Çiğ köftemize Adıyaman sahip çıkmaya çalışıyor. Benzer örnekleri çoğaltabiliriz. Ürettiğimizi işleyip pazarlamadığımız müddetçe kaydeden hep biz olacağız" eleştirisinde bulundu.

VİRANŞEHİR’DE YATIRIM SEFERBERLİĞİ Viranşehir’e yatırım konusunda Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve İlçe Kaymakamı Ömer Dereci ile sürekli iletişim halinde olduklarını kaydeden Vekil Özşavlı “ Valimiz ve İlçe Kaymakamımızın yatırımlar ve istihdam konusunda yoğun gayretleri var. Viranşehir’de Kaymakamlığımız eliyle OSB’de başta tekstil olmak üzere çok büyük yatırımlar yapıldı. Uluslararası kuruluşlarla ortak proje şeklinde Sebze Kurutma Tesisi, Sera, Turşu imalathanesi gibi örnek projeler yürütülüyor. Bu yatırım seferberliğine ilçemizdeki iş insanlarımızın ve yatırımcılarımın da katılması gerekiyor. TOKİ’den 10 adet fabrika sözü aldık. İlçemizdeki yatırımcıların bu fabrikalardan ilçe ekonomisine katkı sağlayacak yatırımlar yapmalarını bekliyoruz. Ben de İlçe Kaymakamlığımız da her türlü desteği sağlayacaktır.”


 

Editör: TE Bilişim