Kahramanmaraş’taki endüstriyel üretimi ve katma değeri artırmaya yönelik stratejilerin oluşturulmasına katkı sağlanmasının yanı sıra sektörlerin, sanayi bölgeleri ve sitelerinin sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla düzenlenen toplantı, sürdürülebilir üretim için altyapının güçlendirilmesini de hedefliyor.

Toplantıya, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Milletvekili M. Cihat Sezal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, Ticaret Borsası Başkanı A. Duran Balsuyu, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, CHP İl Başkanı Esat Şengül, MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan, İYİ Parti İl Başkanı Av.Ahmet Çabukel, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş OSB Başkanı Abdullah Çinkay, Tekstil İhtisas OSB Başkanı Mahmut Arıkan ve KMTSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın ülkenin en önemli sanayi merkezlerinden birisi olarak Türkiye’nin kalkınması için çalıştığını kaydetti.

Zabun, dürüst ve çalışkan girişimcileri ile Türkiye’nin gücüne güç katmak için var gücüyle ürettiklerini ifade ederek, “Aldığı teşviki son kuruşuna kadar Türkiye’ye yatırım için harcayan Kahramanmaraş, tekstilden, metal mutfak eşyalarına,