BÜYÜK PROJELERİM HAVADA KALDI

Köşe yazısında Aleyna Tilki’ye değil sanata destek verdiğini iddia edenlere tepki gösterdiğini kaydeden Narin Demirci, “Bizim derdimiz Aleyna falan değil. Sanata destek olduğunu iddia edenlere karşı alınmış bir tavır. Şiirin başkentinde şiir projelerini hayata geçiremeyen bir insanım ben. Kendi çapımda yapabildiklerim ortada. Ancak daha büyük projelerim hep havada kaldı. Sonra çıkıp sanata destekten bahsediyorlar. Sanata destek Aleyna ile değil şiirin başkentinde edebiyata verilen destekle olur” dedi.

Toptaş: “Onikişubat’ı Hemşehrilerimizle Birlikte Ayağa Kaldıracağız” Toptaş: “Onikişubat’ı Hemşehrilerimizle Birlikte Ayağa Kaldıracağız”

KAHRAMANMARAŞ’TA SANATÇILARA CAN ÇEKİŞTİRİYORLAR

Haberlerde yer alan “Kahramanmaraş, kendi kabuğunu kıramamanın verdiği dezavantajı yaşıyor” ifadesine dikkat çeken Demirci, “Aleyna Tilki gelemeyince böyle tepki verenler, keşke kentte birçok edebi projeler hayata geçirilemezken de tepki verselerdi. Memlekette kültür sanatla azıcık ilgilenenler, birazcık şiirin, hikayenin, romanın yani edebiyatın ucundan tutanlar neler çekiyor biliyor musunuz? Kahramanmaraş’ta sanatçılara can çekiştiriyorlar. En azından kendi adıma bunu söyleyebilirim. Şiirin Başkentlisiyiz ama bizler destek göremezken, birileri çıkıyor sanata destek verdikleri iddialarında bulunuyor. Çok komik” diye konuştu.

SANATA DESTEK ‘ŞİİRİN BAŞKENTİ’ SIFATINA SAHİP ÇIKMAKLA OLUR

Destek göremediği için artık Kahramanmaraş’ta şiir sergisi açamayacak noktaya geldiğinin altını çizen Demirci şöyle devam etti, “Kahramanmaraş’ta tam dört kez şiir sergisi açtım. İlklere imza attım. Yetmedi ‘Narince Şiir Sokağı’nı açtım. Ancak destek göremiyorum ve çılgın şiir projelerimi hayata geçiremiyorum. Böyle bir durumdayken hangi sanata destekten bahsediyorlar. Aleyna gelemedi diye üzülüyorlar. Yahu siz Şiirin Başkenti sıfatını kaybedeceksiniz bu gidişle. Ona üzülün. Çünkü sıfatlar gelip geçicidir. Yeni şairler, sanatçılar yetişmezse ancak bir yere kadar mirastan yiyebilir bu memleket. Sanata destek kendi sıfatına yani ‘Şiirin Başkenti’ sıfatına sahip çıkmakla olur.”

Editör: TE Bilişim