Sağlık Bakanlığı saha koordinatörleri coronavirüs için Gaziantep'te gönderdi.

Son zamanlarda Koronavirüs vakaları artışı olmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sürekli zikrettiği şehir olan Gaziantep için Sağlık Bakanlığı harekete geçti ve Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörlerini bugün Gaziantep’e gönderdi. Saha koordinatörlerinin artan vaka sayılarına çözüp üretip üretemeyeceği vatandaşça merak ediliyor..

10 GÜNLÜK TARAMA YAPILACAK

Saha koordinatörleri öncelikle virüsün yayılma nedenlerini, filyasyon uygulamalarını, izolasyon uygulamalarını, bakanlığın belirlediği yol haritasına uyulup uyumadığını yerinde inceleyecek, sonrasında coronavirüs tedavisi gören hastaların bakanlığın belirlediği tedavi algoritmasına uygunluğunu, ildeki tüm hastanelerin pandemi nedeniyle kirli ve temiz alanlar oluşturup oluştumadığını, tam kapasite hasta alıp almadığını yerinde inceleyecek, nerede hata yapıldığını mercek altına alacak ve gerek görülmesi halinde Gaziantep’e sahra hastanesi kurulabilecek yer incelemesinde bulunacak.

NEREDE YANLIŞ YAPILIYOR?

Bakanlık yetkilileri, aynı bölgede bulunan, aynı kültürel yapıya sahip Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve şehrimizden ayrılıp il olan Kilis'te vakaların kontrol altına alınıp, Gaziantep te kontrol altına alınmamasının nedenlerini araştıracak, test sayıları ile testlerin sonuçlarının geç çıkmasının yayılıma etkisi incelenecek bu konudaki organizasyon eksikliği olup olmadığı ile yönetimsel bir zaafiyetin olup olmadığını da değerlendirip Sağlık Bakanı Dr Fahrettin Koca'ya da rapor şeklinde sunulacağı öğrenildi.

VALİ GÜL İLE DE BİR ARAYA GELECEKLER!

Bakanlık saha koordinatörlerinin çalışmalar kapsamında, pandemi sürecinde canla başla çalışan Gaziantep Valisi sayın Davut Gül ile de bir araya gelip, sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili bir görüşme yapmaları bekleniyor. Koordinatörler sahanın fotoğrafını çekip ayrıntılarıyla Vali Gül ile masaya yatırması bekleniyor..

Kaynak: Sağlık Bakanlığı Gaziantep'te inceleme başlattı! 5 saha koordinatörü Gaziantep'e gitti