Ziyaret öncesinde ADYÜ kampüsünü gezerek incelemelerde bulunan üniversitemiz Rektörü Can, ADYÜ Rektörü Turgut ile çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu.

KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ve ADYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu ve KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal’ın da hazır bulunduğu Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyarette, ADYÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Turgut’a yeni görevinde başarılar dileyen Rektör Can, üniversitelerin bulundukları yerlerin kalkınmasına en önemli katkıyı sunan yapılar olduğunu kaydederek, Adıyaman Üniversitesinin de yeni dönemde önemli işlere imza atacağına inandığını belirtti.

Misafirperverliği için ADYÜ Rektörü Turgut’a teşekkür eden Rektör Can, “Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, bizlere güler yüzü ile mükemmel bir ev sahipliği örneği gösterdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Çok önemli hizmetlere imza atacağından hiç şüphemiz yok. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.

Rektör Can’a nazik ziyareti ve iyi dilekleri için teşekkür eden ADYÜ Rektörü Turgut, Adıyaman Üniversitesi olarak Adıyaman’ın kalkınmasının yanı sıra üniversite öğrencilerinin daha kaliteli eğitim almaları için çalışacaklarını dile getirdi.

Rektör Turgut, “Büyük bir sorumluluğun altına girdiğimizin farkındayız. Gecemizi gündüzümüze katarak, bütün enerjimizle ilimize, ülkemize, insanımıza en iyisini sunmaya çalışacağız. Öğrencilerimize, daha iyi bir fiziki ortamda ve kendilerini her yönden geliştirebilecekleri imkanlar sunmak öncelikli görevlerimiz olacak. Başta Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olmak üzere komşu illerimizdeki üniversitelerle yakın işbirliği içerisinde çalışarak bölge kalkınmasına ve dolayısıyla Türkiye’mizin kalkınmasına katkı sunmak istiyoruz. Bu kapsamda çeşitli projeler üretmeye çalışacağız.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Can ziyaretin anısına ADYÜ onur defterini imzalarken, günün hatırası için karşılıklı olarak hediye takdim edildi.

Editör: TE Bilişim