Büyükşehir’in hemen yakınında olmasına rağmen okul, yol, doğalgaz gibi temel hizmetlere oldukça uzak kalan Üçevler köylüsünün derdi bini aşmış durumda. Öyle ki yetkililerin yüz çevirdiği 20 haneli köyde bugüne kadar çocuk parkı talebi dahi yerine getirilmedi.

“HİZMET GİTMEMESİ ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL!”

Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Kahramanmaraş ilimizin Onikişubat ilçesine bağlı Üçevler köyü olarak bilinen 20 hane Boğaziçi mahallesine dahil edilmiştir. Üçevler olarak bilinen ve Kahramanmaraş’a 6 Km uzaklıkta olan, fabrikalar arasına sıkışmış, yolu, okulu, doğalgazı olmayan çocukların oynayacağı bir oyun parkının bile bulunmadığı bu yerde yaşayan vatandaşlarımızın tek isteği insanca yaşamaktır. Büyükşehir’e 6 Km uzaklıkta yaşayan bu insanlara hizmet gitmemesi anlaşılır gibi değildir” ifadelerini kullandı.

“ÜÇEVLER KÖYÜNE NEDEN HİZMET VERİLMEMEKTEDİR?”

Öztunç’un Bakan Murat Kurum’dan kamuoyu adına cevap beklediği sorular şu şekilde;

1-     Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi sınırlarında Boğaziçi mahallesine bağlanmış Üçevler köyü olarak bilinen yere hizmet neden verilmemektedir?

2-     Burada yaşayan insanların okul, yol, doğalgaz ve çocuk parkı gibi insani taleplerini ne zaman yerine getireceksiniz?

3-     Fabrikalar arasına sıkışmış, belediye hizmetlerinin gitmediği bu konutların taşınması yönünde bir çalışmanız olacak mı?